Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Kinderen 2 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Woow, mooi! H&M lanceert digitaal platform ‘role models’

Rolmodellen: we kennen er vast allemaal wel één. Een persoon die jou inspireert, en waar jij een voorbeeld aan neemt. Soms is zo’n rolmodel iemand die met een portie oprechtheid de wereld net een stukje mooier maakt. En wie zijn nu oprechter dan kinderen? Met hun eerlijke blik op de wereld hebben ze waardevolle en originele ideeën over de toekomst. H&M ziet hier de waarde van in, en geeft deze jonge wereldverbeteraars een kans om bij te dragen aan een betere toekomst. H&M lanceert daarom een digitaal platform voor deze ‘rolmodellen’

Voor dit digitale platform maakte filmregisseur Bryan Buckley een prachtige korte film

Prachtige film

In deze prachtige film komen kinderen van over heel de wereld aan het woord, en leggen ieder op unieke wijze uit hoe zij vinden dat de wereld een stukje mooier kan worden. De één schrijft gedichten over het milieu, de ander deelt knuffels uit in ziekenhuizen en weer iemand anders geeft ontbijt met handgeschreven kaartjes aan een politie-agent. Allemaal kleine of grote acties die uiteindelijk het verschil maken. Op de vraag waarom volwassen naar kinderen zouden moeten luisteren, is één van de antwoorden dan ook: ‘we’re not speaking because we want money. We’re speaking because it’s needed

Eerlijker & Duurzamer

Met deze rolmodellen wilt H&M een verandering teweegbrengen en de rollen omdraaien. Niet meer de plannen en ideeën van volwassenen zijn het belangrijkste, maar de verhalen en voornemens van deze jonge changemakers moeten gehoord worden. Pascal Brun, Global sustainability manager van H&M, zegt dan ook: “We willen dat de wereld ook voor de volgende generaties een mooie plek is en hebben daarom ambitieuze doelen om ons bedrijf eerlijker en duurzamer te maken. We vinden het heel belangrijk om daarvoor ook te luisteren naar ideeën van rolmodellen die vandaag al het verschil maken: kinderen. Met dit platform doen we dan ook meer dan alleen een aantal fantastische kinderen onder de aandacht brengen; we maken hiermee gebruik van onze omvang voor iets waar we echt in geloven”

Goed voor de wereld en handig voor jezelf: ARKET gaat kinderkleding verhuren

Het platform

Het platform is vanaf nu open voor inzendingen. Alle verhalen zijn welkom: van initiatieven op het gebied van duurzaamheid tot sociale gelijkheid en onderwijs. Later dit jaar zet H&M hier verschillende rolmodellen in de spotlight zodat hun initiatieven onder de aandacht komen en het grote publiek deze kleine wereldverbeteraars kan helpen.

Meedoen?

Ken jij nu zo’n inspirerend kind? Dan kun je hem/haar nu opgeven . Vermeld zijn/haar naam, leeftijd en woonplaats. Leg natuurlijk ook even kort uit waarom juist dit kind een rolmodel is en welk advies hij/zij aan volwassenen geeft. Fijn om te weten misschien is dat het niet verplicht is een foto toe te voegen (dit is optioneel)

Instagram

Benieuwd naar andere verhalen? Via de hastag #rolemodelsxhm zie je de verhalen op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

H&M

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme