Hoe een bevalling voelt? Goudeerlijke omschrijvingen van kersverse moeders

Kinderen Lizette van Loenen 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is één van de meest heftige en helaas vaak ook pijnlijke gebeurtenissen die een mens kan ervaren: een bevalling. Hoe moet je nou uitleggen hoe een bevalling voelt aan iemand die het nooit heeft meegemaakt? Deze moeders deden een poging en nailed it.

Ieder mens is anders, dus is het logisch dat iedereen een bevalling op een andere manier ervaart. Toch zullen er dingen zijn die herkenbaar klinken:

Hoe voelt een bevalling?

Goudeerlijke beschrijvingen

Helemaal niks

‘Ik had zo veel pijn, dat ik niet kon denken. Ik kon niet opstaan, ik kon niet zitten. Ik kon niet eens ademen.’ – Jane Chin

Automatische piloot

‘De hele gebeurtenis was heel primitief. Ik leefde volledig op de automatische piloot en kon mijn gedachten niet sturen. Het was een kwestie van overleven.’ – Laura Thomson

Beter dan een ritje achtbaan

‘Ja, natuurlijk doet het pijn. Maar het is relatief beter dan een ritje in een achtbaan of een nierbiopsie’ – Barbara Carleton

Bevallingsverhaal Julia: ‘Ik lag op de badkamervloer en zag dat het vruchtwater donker was’

Hier en daar trekken

‘Ik schreeuwde niet omdat ik pijn had, maar omdat ik zo hard mogelijk wilde persen. Toen ik eenmaal mijn baby in mijn armen had, besloot de dokter direct aan de slag te gaan met mijn placenta. Die kwam er niet in z’n geheel uit, dus het vergde wat trekken hier en daar. Ik had ook wat hechtingen nodig voor de tranen’ – Lucy Varish

Bovenlip over je hoofd

‘Pak je bovenlip en probeer ‘m over je hoofd te trekken. dat is de kort samengevatte versie van hoe het ongeveer voelt.’ – Anoniem

Poep of een baby?

‘Alsof je héél veel moet poepen. Ja, het voelt alsof alle poep die je in je hebt naar buiten komt. Maar no worries, dat is de baby.’ – Suzy Fiore

Weeën weetjes: alles over (die soms pijnlijke) weeën tijdens je bevalling

Ring of fire

‘Je zweet, je spieren trillen en je buikspieren voelen alsof ze het elk moment kunnen begeven. Oh, en je anus voelt alsof-ie binnenstebuiten wordt gekeerd. En wanneer de baby door je vagina komt, begint the ring of fire. Ik vond dat pijnlijker dan de weeën.’ – Suzy Fiore

Flauw vallen

‘Ik ademde zo zwaar en snel, dat ik op het punt stond om flauw te vallen. Gelukkig gaf de verpleegster me een zakje waar ik in kon ademen.’ – Jean Marion

De hel

We kunnen kersverse moeder Bobbi Eden natuurlijk niet vergeten in dit artikel. Zij noemde haar bevalling ‘er eentje uit de hel’. Klinkt niet heel prettig.

Hilarisch! Man test bevallingssimulator (en houdt het nog geen 20 seconden vol)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

quora.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme