Voor als je het even vergeten bent: flirten doe je zo

Relatie Valéry de Voijs 7 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Kon jij vroeger in de supermarkt nog iemand versieren, maar weet je tegenwoordig niet meer hoe je moet reageren als iemand je nummer vraagt? Vooral als je een lange relatie achter de rug hebt kun je de kneepjes van het vak misschien zijn verleerd, en lijkt het wel alsof je vergeten bent hoe je moet flirten. Voor een snelcursus ‘subtiel flirten’ zit je hier aan het juiste adres.

Heb je een tijdje een relatie gehad, en lijkt het wel alsof je dichtslaat als die leuke man je aanspreekt? Of lukt het niet eens meer om oogcontact te hebben met die sexy stranger op het terras? Dan ligt het écht niet alleen maar aan de guys. Zelf kun je misschien ook een duwtje in je rug gebruiken.

Vergeten hoe je moet flirten

Het is natuurlijk niet dat je vergeten bent hóe je moet flirten. Je weet namelijk nog precies hoe je vroeger de één na de ander om je vingertje kon winden. We hebben het echt niet alleen over die leuke dates die je scoorde, maar ook hoe je onder een verkeersboete uitkwam, die promotie op je werk binnen haalde, of hoe je een korting regelde op je nieuwe auto. Vooral als je andere dingen aan je hoofd hebt gekregen, misschien een tikkie serieuzer bent geworden, of een lange relatie hebt gehad kun je even vergeten zijn hoe je ook alweer moest flirten. Gelukkig is er hoop: net zoals alle skills is oefenen de key. Hoe meer jij flirt, hoe makkelijker jij het weer onder knie hebt. En remember: flirten kan altijd. Overal. Met iedereen (ok, misschien niet met letterlijk iedereen maar je snapt waar dit heen gaat).

Flirt tips

Toch wat tips nodig om die flirt skills te updaten?

1. Oogcontact

Als je niet gewend bent lang oogcontact met iemand te maken zal het op het begin even raar voelen, maar geloof me. Oogcontact is één van de belangrijkste skills als je wilt flirten. Sowieso is het maken van oogcontact toch veel fijner? Ook als je niet flirt, maar met je vriendinnen of moeder aan het kletsen bent is het toch veel beleefder om iemand recht aan te kijken. Je zult je crush natuurlijk wel nét een tikkie langer aankijken dan je moeder

2. Speels zijn

Het verschil tussen een ‘normaal’ gesprek, en een ‘flirterig’ gesprek zit hem in de luchtigheid. Als je het gesprek met je potentiële flirt beschouwd als een interview, zul je nergens komen. Dan wissel je gewoon informatie uit en dat wordt al snel oersaai. Houd je het luchtig en speelt ontstaat er een leuk gevoel, en dat zet de toon. Makkelijker gezegd dat gedaan, om ‘speels te zijn’? Probeer de PUH manier: P = plagen, U = uitdagen, H = humor. Lekker flirten, lekker PUH!

Waarom flirten met anderen goed is voor je relatie

3. De manier waarop je het zegt

Vaak denk je dat het bij flirten super belangrijk is wát je zegt. Je denkt dan teveel na over de juiste woorden die je wilt gebruiken en dat maakt het alleen maar heel awkward. Meer eerlijk is eerlijk: hoe vaak heeft een man je aangesproken met de slechtste zin ooit, maar viel je toch voor z’n charmante koppie omdat hij het zo aandoenlijk bracht? Flirten heeft namelijk niets te maken met de woorden die je gebruikt (ok, we raden niet aan dat je z’n moeder lekker afkraakt), maar wel met de manier waarop je het zegt; hoe je kijkt, hoe je lacht; de toonhoogte van je stem.. je snapt hem wel

Durf te beledigen

Als je wilt flirten wil je die persoon waarschijnlijk een leuk gevoel geven. En hoe geef je iemand nu een leuker gevoel dan dat je hem een complimentje geeft? Dat zou je logisch zijn toch? Nou, laat ik je een geheimpje verklappen: mensen vinden het grappig als je ze (lichtelijk) beledigd. Met de nadruk op lichtelijk. Als je z’n hele gezicht gaat afkraken zal hij niet zo snel gecharmeerd zijn, maar een kleine belediging doet het altijd goed!

Heb lef

Eigenlijk komen alle tips erop neer dat je lef moet hebben. Het maken van oogcontact, de kleine belediging (of juist wel een complimentje), speels zijn en lachen… het komt erop neer dat je het gewoon moet doen en niet teveel erover nadenkt.

De sterren spreken: Dit zegt jouw horoscoop over je seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme