Daten na corona. We mogen bijna weer daten met alles erop en eraan.. Maar eh.. willen we dat ook?

Relatie Janneke Juffermans 7 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

De zomer is in aantocht en de vaccinaties lopen goed. Straks is er veel minder reden om anderhalve meter afstand te houden en kunnen we in dates ook weer sneller zoenen en vrijen. Maar willen we dat wel of zaten er aan die afstand ook voordelen?

Daten met of zonder benefits?

Volgens Hans en Meinou van singlecoaching, had daten in tijden van corona ook voordelen. Je hebt meer tijd om elkaar – online – te leren kennen en zo te kijken of iemand echt bij je past voor je met elkaar gaat zoenen of nog verder.

Ook volgens Carla Ketelaar van Laatste Liefde, was dat een voordeel. “Als je al gaat zoenen tijdens de tweede date, gaat dat door het leren kennen heen lopen. Hij zoent lekker, dan vinden we hem leuk of hij zoent niet lekker, en dan schrijven we hem af,” schrijft ze. “Maar zoenen zegt niets. Het is een momentopname en kan ook beïnvloed worden door zenuwen. Elkaar eerst leren kennen zonder aanraken levert een andere manier van voelen en kijken op. Je bent aangewezen op het gesprek samen.”

5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten

Op jezelf teruggeworpen

En dat kan best wat opleveren. Zeker ook voor vrouwen, zeggen ze in dit artikel in het AD. Mannen zijn volgens een een vrouw creatiever geworden en stellen eens iets anders voor dan een wijntje, zoals geocachen en escaperooms. Ze doen meer hun best. Bovendien helpt een wijntje ook niet altijd mee om de ander goed te leren kennen zegt een andere vrouw. Wandelen, iets waar we met zijn allen enorm goed in zijn geworden tijdens corona, is ook een optie.

Ook ben je wellicht meer op jezelf teruggeworpen tijdens corona. Dat geldt eigenlijk voor iedereen, ook voor mensen in een relatie. Voordeel is dat je misschien beter hebt nagedacht over wie wel en wie niet bij je past en wat je nu eigenlijk wil en zoekt in een relatie. Ook heb je misschien gemerkt dat je het eigenlijk best goed redt in je eentje.

Hoe houd je de voordelen vast?

Gelukkig kunnen we het nu met elkaar weer gaan uitvinden. Dat er voor corona snel gezoend en ook gesekst werd, hoeft niet nu ook weer zo te worden opgepakt, als je dat niet wil. Blijf vasthouden aan wat jij fijn vindt en waar jij behoefte aan hebt. Misschien geldt dat je geen zin meer hebt in allerlei tijdelijke, vluchtige zaken, maar inmiddels liever voor iets serieus gaat. Dan kan het helpen om meer tijd te nemen en de lessen die je tijdens corona hebt geleerd over daten en je liefdesleven toe te passen.

Het kan ook zijn dat je ontzettend blij bent met dat de terrassen weer open zijn en een date met een wijntje en wat daar misschien op volgt weer tot de opties behoort. Wellicht heb je juist behoefte om helemaal los te gaan. Ook prima. Het belangrijkste is wel dat ook in datingsland door corona duidelijk is geworden dat niets vanzelfsprekend is of op een bepaalde manier moet of hoort. Doe het zoals jij het fijn vindt. Want ook lichamelijk contact en lust zijn levensbehoeften die veel singles hebben moeten missen. Dat dat nu weer kan is voor veel mensen ook heel fijn! Oh ja, en deze bar in Wageningen wil daten na corona weer makkelijker maken.

De beste Tinder bio? Met deze kookskills erin scoor je zeker!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme