Juicy! Moeders uit deze landen hebben het hoogste libido

Gezondheid Valéry de Voijs 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wilde nachten en sexy time? Wellicht zijn dit niet de woorden waar jij je weekend mee beschrijft. Sinds je moederschap is je libido waarschijnlijk het laatste waar jij je mee bezig houdt. En je korte nachten hebben niets meer te maken met spannende woordjes of sexy lingerie. Toch zul je verbaasd zijn hoe hoog wij scoren op de lijst van landen waar vrouwen met het hoogste libido wonen. Want jep, Nederland doet mee.

Ben jij toevallig 30 jaar, en kun je bescheiden vaststellen dat jouw libido nog nooit zo hoog is geweest? Dat kan kloppen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen rond hun dertigste de meeste zin hebben in seks. De reden? Op je dertigste is je leven (vaak) redelijk stabiel en dat zorgt voor een hoger libido. De logica van is als volgt: stabiliteit = weinig zorgen = geen stress = zin in seks.

Libido bij vrouwen uit verschillende landen

Victoria Milan nam het libido van vrouwen voor dit onderzoek onder de loep. Tijdens het onderzoek zijn 1 miljoen vrouwen meegenomen. De vrouwen, allemaal seksueel actief, komen uit twintig verschillende landen. De resultaten gaan je wellicht verrassen.

Want wat blijkt: in de top elf zien we enkel Europese landen terug. De Scandinavische landen doen het daarbij het beste.

Op de vierde plek staat Noorwegen, waar 76 procent van de vrouwen aangeeft vaak seks te willen. Denemarken doet het nét iets beter en staat op een derde plek in de ranglijst. Nummer twee gaat naar de Zweedse schoonheden: 78 procent van de Zweedse vrouwen heeft een boven gemiddeld libido. Finse vrouwen spannen de kroon: bijna 80 procent wilt vaak seks. Nederlandse vrouwen staan op de 17e plek. Zo’n 65 procent van de Nederlandse vrouwen geeft aan een hoog libido te hebben.

Volgens Sigurd Vedal, CEO van Victoria Milan is daar een logische verklaring voor. Het libido van mensen neemt namelijk toe naarmate de levensstandaard toeneemt: ‘Hoe welvarender en comfortabeler het leven in een land is, hoe meer tijd men heeft om van seks te genieten. Scandinavische landen worden wereldwijd erkend voor hun hoge levensstandaard’.

De hele top 20 ziet er als volgt uit:

 1. Finland 79%
 2. Sweden 78%
 3. Denmark 76%
 4. Norway 76%
 5. Ireland 75%
 6. Poland 73%
 7. Portugal 73%
 8. United Kingdom 72%
 9. Italy 72%
 10. Germany 71%
 11. Spain 71%
 12. Australia 71%
 13. South Africa 70%
 14. Switzerland 70%
 15. United States 69%
 16. Austria 69%
 17. Netherlands 65%
 18. Belgium 60%
 19. France 53%
 20. Czech Republic 47%

7 x voeding waarmee je je libido op een natuurlijke manier verhoogt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Victoria Milan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme