Sterre Touw
Sterre Touw Gezondheid 1 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

7 x voeding waarmee je je libido op een natuurlijke manier verhoogt

Heb je de laatste tijd maar weinig zin in seks? Misschien ligt het antwoord dan bij de vitamines en andere voedingstoffen die je binnenkrijgt. Daarmee kun je namelijk makkelijk zelf je libido verhogen.

Je libido verhogen met eten

We weten allemaal dat gezond eten veel doet met hoe we ons voelen. Dat geldt ook voor ons libido en hoeveel zin we hebben om de liefde te bedrijven. Door goede voedingsstoffen en vitamines te nuttigen, kan je zorgen dat dit flink verbeterd wordt.

LEES OOK: Omdat we nu allemaal wat extra’s kunnen gebruiken: in dit eten vind je vitamine D

Vitamine B

Als je minder zin hebt in seks kan dat te maken hebben met een vitamine B tekort. Vitamine B heeft over het algemeen veel invloed op je energielevel. Je kunt ervoor kiezen om extra vitaminepillen in te slaan, maar het stofje zit ook in rundvlees, eieren en groene bladgroenten.

Noten

Noten zijn heel goed voor je. Ze ondersteunen je hormoonhuishouding en energielevel. De anti-oxidanten in de noten helpen je een gezond libido te houden. Ook stimuleren ze je bloedsomloop en bloedcellen. Win-win.

Oesters

Als je de volgende keer met je lief naar een visrestaurant gaat en daar oesters besteld, zou de avond wel eens heel goed kunnen aflopen. De oesters zijn namelijk rijk aan zink en zorgt voor een enorme libido-boost.

Biefstuk

Selenium is een vitamine die van nature voorkomt in noten, rundvlees, tonijn en granen. Een lekker biefstukje op zijn tijd kan dus echt geen kwaad. Maar pas op met teveel aan selenium. Het kan namelijk problemen met je hart, nieren en lever opleveren als je er te veel van neemt.

L-arginine

Supplementen met extra L-arginine helpen het libido bij vrouwen te verhogen. De theorie? Het supplement verhoogt de bloedtoevoer naar het vaginale gebied, waardoor je meer zin krijgt.

Zalm

Omega-3 komt voor in vette vis zoals zalm. Het stimuleert je bloedsomloop en verminderd ook depressieve gedachten. Dit zijn beide essentiële benodigdheden als het gaat om je seksuele gezondheid.

LEES OOK: Zou jij het eten? Mensen proeven zalm die bereid is in de vaatwasser

Kaneelstokjes

Een onderzoek uit 2013 wees uit dat kaneel je seksuele prestaties verbetert en de geur je in de stemming brengt. Resultaat? Een flinke libido-boost. Haal die kaneelstokjes dus maar in huis. Ze zijn nog lekker ook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme