Moeder waarschuwt: ‘Dit symptoom van griep herkent (bijna) geen enkele ouder’

Kinderen Sterre Touw 1 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je kind thuiskomt met jeukende uitslag die verschillende bultjes veroorzaakt, zou dat wel eens netelroos kunnen zijn. Brodi Willard, moeder en verpleegster, gaf een dringende waarschuwing ouders die zieke kinderen thuis hebben extra goed rekening moeten houden met netelroos. Het zou namelijk ook een symptoom van griep kunnen zijn.

‘Mijn zoon kwam thuis van school met bultjes op zijn arm en vreselijke jeuk. Elke keer dat hij eraan krabde, verschenen er juist nog meer bultjes. Andere kleding aantrekken of in bad gaan hielpen niet’, vertelt Brodi in haar Facebookbericht.

LEES OOK: Onderzoek: jonge kinderen hebben twee keer zoveel kans op griep als ze dít hebben

Netelroos

De netelroos-bultjes verdwijnen meestal wel binnen 24 uur, maar dat gebeurde bij haar zoontje niet. Brodi ging vervolgens met haar zoon langs het ziekenhuis en werd positief getest op het griepvirus. Ondanks dat hij geen last gehad van andere symptomen zoals koorts, hoest of een loopneus, bleek hij toch griep te hebben. De netelroos bleek dus óók aan het lijstje van de griepsymptomen te kunnen worden toegevoegd.

LEES OOK: 9 dingen die bewijzen dat huisdieren hartstikke goed voor je gezondheid zijn (en die van je kind)

Wat kun je er tegen doen?

Griep is een virus wat meestal binnen een week voorbij is, maar het is natuurlijk handig om op tijd de symptomen van griep bij je kind vast te stellen. Griep blijft voor kinderen nu eenmaal net iets gevaarlijker dan voor volwassenen. Brodi benadrukt in haar post hoe belangrijk het is om netelroos in de gaten te houden. ‘Ook als je kind dus helemaal niet ziek lijkt. Zelfs als je kind geen andere tekenen van ziek zijn heeft getoond, kan er dus toch een hele hoop aan de hand zijn.’ Wees dus alert op de symptomen van netelroos en bezoek bij twijfel altijd eventjes de huisarts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen