Dit betekent het als je dromen hebt over één van deze 4 belangrijke mensen

Gezondheid Susan Dalstra 1 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Een vreemde droom kan ervoor zorgen dat je nog de hele dag een beetje van de leg bent. Vooral als een bekende de hoofdrol speelde. 

Droomde je over één van de volgende personen in je leven? Dat betekent het volgende.

1. Een familielid

Een familielid staat voor je eigen houding, waarden en emotionele reacties. Dromen over een familielid is daarom gekoppeld aan je eigen identiteit. Over je moeder dromen kan iets zeggen over je moederlijke instinct. Dromen over je vader hebben vaker te maken met autoriteit; maar dat is ook afhankelijk van de omstandigheden in je droom.

Het kan ook betekenen dat je herinneringen uit het verleden in je dromen een plekje probeert te geven – of die herinnering nou blij of droevig zijn. Voor je brein is dit een manier om die herinnering te duiden.

2. Iemands dood

Traditioneel gezien wordt dromen over iemands dood juist beschouwd als een goed teken en betekent het dat iemand juist niet ziek wordt of overlijdt. Tegenwoordig staat deze droom veel vaker voor een angst. Als je droomt dat een geliefde sterft, kan het betekenen dat je je zorgen maakt over wat de toekomst voor hen in petto heeft en je relatie ten opzichte van die persoon.

3. Iemand die je leuk vindt of van wie je houdt

Dromen over iemand op wie je een oogje hebt of van wie je houdt, kan simpelweg betekenen dat diegene een belangrijke rol speelt in je leven. Als de droom positief is, betekent het dat je je veilig voelt bij diegene. Als diegene je bedriegt in die droom, maak je je zorgen over het vertrouwen tussen jullie twee.

4. Een collega

Als je iemand veel ziet in je leven is het niet zo raar dat je die persoon ook tegenkomt in je dromen. Als de droom werk-gerelateerd is, kan het betekenen dat je je druk maakt om een bepaald project of de relatie met je chef. Als je droomt over een romantische affaire met je baas betekent dat niet direct dat je ernaar verlangt bij diegene te zijn. Het kan ook betekenen dat je de professionele vaardigheden die diegene heeft ook wil hebben.

Dromen kunnen de toekomst voorspellen, maar helpt ons ook gedachtes en gevoelens van die dag te verwerken. Als je vaak levendige dromen hebt, kun je een dromenboekje bijhouden om een patroon te ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netdoctor

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen