Horoscoop Schorpioen: zo zitten jij en je kind in elkaar

Horoscoop Sharon van der Werf 15 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Het zijn de spitters, speurders en gravers van de dierenriem. Ze worden geboren met het woordje ‘waarom’ op hun voorhoofd! Het element water hoort bij dit sterrenbeeld. Gevoelskinderen bij uitstek, maar lastig om dit te laten zien. Zijn erg nieuwsgierig hoe anderen in elkaar steken, maar blijven zelf het liefst verborgen achter hun schild. Schorpioenen worden geboren tussen 23 oktober en 22 november.

Wat typeert een Schorpioen?

Ze kunnen goed met de andere twee watertekens opschieten zoals de Kreeft en Vissen, dit zijn ook gevoelsmensen. De Kreeft heeft ook een schild waar het zich achter kan verbergen en de Vis zwemt gevoelsmatig met alle stromen mee maar is net als de Schorpioen heel creatief.

Met de luchttekens Tweeling, Weegschaal en Waterman gaat het iets minder soepel. Deze sterrenbeelden zijn erg communicatief en sociaal, willen overal over praten, dat wil de schorpioen ook wel, maar het liefst niet over zichzelf.

De aardetekens Stier, Maagd en Steenbok komen dichter in de buurt. Alles wat concreet en tastbaar is en wat je kunt pakken of zien daar zijn deze tekens goed in, hier heeft de schorpioen meer controle over.

De vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter kunnen de schorpioen uitdagen met spannende dingen en acties die niet van te voren bedacht zijn.

Wat als je kind een Schorpioen is?

Schorpioen-kinderen zijn in alles geïnteresseerd, vooral in de dingen die je niet kunt zien. Ze hebben een speciaal instinct voor verborgen dingen of gevoelens. Als ze bijvoorbeeld een cadeautje krijgen, onderzoeken ze alles eerst nauwkeurig. Ze willen precies weten hoe het in elkaar zit of hoe het werkt.

Schorpioentjes zijn stemming gevoelig. Dat is lastig voor henzelf, maar ook voor de mensen om zich heen. Vaak weten ze zelf niet waar hun humeur vandaan komt. Als bijvoorbeeld thuis de sfeer niet erg lekker is of er is een ruzie die niet uitgesproken wordt, blijft je Schorpioen-kind net zo lang doorvragen tot ‘ie weet wat er aan de hand is.

Je kind houdt van spannende dingen en geheimzinnige zaken. Toch moet je oppassen dat je kind niet angstig wordt. Ze kunnen de gekste dingen aan je vragen, bijvoorbeeld over onderwerpen zoals de dood, of over hoe het heelal in elkaar zit. Schorpioentjes zijn intelligente kinderen met veel diepgang. Met hun eindeloze geduld en uithoudingsvermogen zijn het machtige persoonlijkheden waar je niet makkelijk omheen kunt. Pas op als de Schorpioen boos wordt! Als ze in het nauw gedreven worden, gaan ze steken. Kunnen ook jaloers zijn en als ze wat groter worden gaan manipuleren.

Het dier dat bij Schorpioenen past, is de slang. Schorpioenen hebben net als de slang de gave om de waarheid over mensen en situaties aan te voelen. Ze passen zich gemakkelijk aan. Het woord ‘transformatie’ hoort bij de schorpioen. Schorpioenen houden van donkere kleuren zoals donkerrood, donkerblauw, donkergroen en zwart. De stenen die bij de schorpioen horen zijn donkerrode robijn of de donkergroene malachiet met zijn zwarte lijnen.

Jouw sterrenbeeld gemist? Bekijk dan hier alle horoscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme