Deze jongensnamen waren in de jaren ’90 enorm populair

Babynamen Anne Broekman 16 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

De jaren ’90, willen we er nog aan herinnerd worden? Nou ja, eigenlijk wel. Het zorg in elk geval voor een mega aha-gevoel. Zoals daar zijn; deze jongensnamen. Ze waren in de 90’s razend populair. Herkenbaar much?

Jongensnamen

Op deze knapen waren we heimelijk verliefd. Of we schoten propjes naar ze in de klas.

1: Joost

Een klassieker die je nu niet meer zo heel veel hoort. Maar destijds vond je geen Joost-loos voetbalteam.

2: Mark

Ik denk dat ik vroeger geen meisje kende dat niet ooit met een Mark had gezoend. Ze waren talrijk aanwezig op schoolfeestjes, hockeytoernooien en in zuipketen.

3: Michael

Niet voor niets heette mijn allereerste liefde zo. Deze naam beleefde een piek in de jaren ’90. Je hoorde ook vaak de kortere variant: Mike. Vond ik wel stoer.

4: Jeroen

En zo heette het eerste, echte vriendje van mijn beste vriendinnetje. Een oer-Hollandse naam die in die tijd hoogtij vierde. (En ik had er altijd een Jan, Jans en de kinderen ‘Jeroen-poep-aan-je-schoen-associatie’ mee).

5: Kevin

Aan het eind van de jaren ’80 kwamen Amerikaanse namen in de mode. Kevin was een topper tussen 1989 en 1994. Wie heeft er niet bij in de klas gezeten?

6: Roy

Kort maar krachtig. En Engelstalig, precies zoals hippe ouders in die tijd al graag gebruikte voor hun kroost.

7: Tim

Een verkorte versie van Timotheus, dat ‘ter ere aan God’ betekent. De Timmetjes schoten als paddestoelen uit de grond in de 80’s en 90’s. En nog steeds zie je deze naam, weliswaar in mindere mate, op trotse borden in voortuinen staan, met een ooievaar ernaast.

8: Koen

Korte, simpele namen hebben het altijd al goed gedaan. Lekker stoer, en waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Koen was een dikke hit destijds.

9: Tom/Thomas

Beide varianten hoorde je veel om je heen. En guess what: volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank is Thomas nog steeds een koploper: in 2016 stond-ie op nummer 17 en werd de naam aan 471 knulletjes gegeven. Tom moet het met plaats 50 doen en werd 274 keer gegeven. Hoe dan ook: echte evergreens!

10: Dennis

Deze naam was vooral populair tussen 1973 en 1995, toen stond-ie in de top tien. En daarom hebben we allemaal weleens met een Dennis gespeeld of briefjes uitgewisseld in de klas.

LEES OOK: Deze meisjesnamen waren in de jaren ’90 mateloos populair

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme