Janne Vogel
Janne Vogel Relatie 16 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

12 belangrijke dingen die laten zien dat jouw relatie meant to be is

Een gezond en gelukkig huwelijk begint natuurlijk pas echt nadat je jezelf uit je prachtige trouwjurk hebt gehesen en thuiskomt van jullie romantische huwelijksreis. Herken jij deze 22 punten in de relatie met je partner? Dan is de kans groot dat jullie nog ja-ren het beste in elkaar naar boven zullen halen.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Liefde is… blijven werken aan je relatie! Of je nu een week samen bent of acht jaar getrouwd, het behouden van de passie heb je voor een groot deel zelf in de hand. Toch is een goede basis natuurlijk het uitgangspunt.

Ai, die bekende sleur! 10 x tips om je relatie te verbeteren

Dit zijn 22 fundamentele punten waar elk goed huwelijk op gebaseerd zou moeten zijn.

 1. Je wederhelft laat zowel in zijn woorden als in zijn daden zien dat jij zijn gelijke bent.
 2. Het voelt alsof jullie een team zijn. Het is nooit jij tegen hij, of andersom. Jullie werken allebei aan de ‘wij’.
 3. Jullie zien dezelfde toekomst voor je. Natuurlijk hebben jullie genoeg meningsverschillen over de kleine dingen (waar jullie gaan eten, welke film jullie gaan kijken, vakantiebestemmingen, noem maar op), maar jullie hebben dezelfde kijk op de écht belangrijke dingen in het leven.
 4. Je kunt volledig jezelf zijn. Er is niets dat je ook maar een béétje het gevoel geeft dat je je anders voor moet doen dan je eigenlijk bent.
 5. Hij staat achter al je individuele dromen. Trouwen betekent natuurlijk niet dat je nu voor de rest van je leven áltijd aan je partner vastgeplakt moet zitten. Integendeel. Jullie hebben allebei nog steeds je eigen dromen, persoonlijkheid en talenten en hebben enkel en alleen besloten dat jullie naast elkaar door het leven willen gaan.
 6. Jullie normen en waarden zijn in balans.
 7. Hij inspireert je om te groeien. Zijn liefde maakt dat jij je zelfverzekerd voelt en uitdagingen in het leven aan durft te gaan.
 8. Echt belangrijke beslissingen worden altijd in overleg genomen én er wordt rekening gehouden met jullie allebei.
 9. Zijn aanwezigheid voelt als thuiskomen.
 10. Hij leeft voor de volle 100 procent met je mee. Wanneer jij blij bent, is hij blij. Wanneer jij rouwt, rouwt hij ook.
 11. Jullie kunnen op een gelijkwaardige manier met elkaar communiceren en jullie mening delen, zonder dat een van jullie het hoogste woord heeft.
 12. Ook al verschillen jullie meningen nog zo erg, jullie vinden altijd een middenweg.
 13. Jullie kennen elkaars grenzen, respecteren die en zullen deze niet overschrijden.
 14. Jullie maken tijd vrij om intiem met elkaar te zijn. Niet omdat het ‘moet’ of ‘hoort’, maar omdat jullie hiervan genieten.
 15. Je weet waar je staat. Hoe boos jullie ook op elkaar kunnen worden en hoe fel jullie discussies ook kunnen zijn, je voelt je veilig omdat je weet dat alles tóch wel weer goed komt.
 16. Of je nu een geweldige dag hebt gehad of de allerkutste dag in tijden, hij is de eerste persoon aan wie je alles tot in detail wil vertellen. Racen naar huis.
 17. Jullie accepteren elkaars eigenaardigheden. Alle kleine dingetjes (ook de rare of vervelende trekjes) maken hem immers hoe hij is en je zou ze voor geen goud willen missen.
 18. Jullie knuffelen en kussen automatisch en vrij. Het liefst raak je elkaar nog steeds zo veel mogelijk aan.
 19. Je voelt je gezien en hebt het gevoel dat hij je écht kent. Deze man weet alles, maar dan ook echt álles van je.
 20. Jullie blijven het beste in elkaar naar boven halen, en dit lukt naarmate jullie langer samen zijn alleen maar beter.
 21. Je weet dat hij altijd achter je zal staan, no matter what.
 22. Jullie hebben geen geheimen voor elkaar. Er zijn geen stiekem geopende rekeningen, geheime wachtwoorden, of kennissen die je met opzet voor elkaar verborgen houdt. Hoe vervelend of moeilijk het ook kan zijn om bepaalde dingen te bespreken, jullie doen het wél. Eerlijkheid en vertrouwen is de sleutel tot een goed huwelijk. Een beetje cliché, maar zó waar.

Ook leuk: Om te smullen: vrouwen delen hoe ongemakkelijk hun huwelijksaanzoek was

Uh oh… Dit zijn de 12 grootste fouten die vrouwen in relaties maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme