Oeh! Dit type vader is je partner volgens zijn sterrenbeeld

Persoonlijk Janne Vogel 16 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Alle moeders verzamelen: je kunt eindelijk checken wat voor type vader je lieftallige partner is volgens zijn sterrenbeeld. Natuurlijk is die van jou de allerbeste, maar het blijkt leuk om te kijken wat de sterren over ‘m te zeggen hebben. Toch?

Is jouw partner heel close met de kinderen, neemt hij ze mee op avontuur of leert hij ze graag van alles? See for yourself.

Dít type vader is jouw partner volgens zijn sterrenbeeld

1. Stier

De mooiste eigenschap van de stier-vader is zijn geduld. (Want laten kinderen daar nou net heel wat van nodig hebben.) De stier is stabiel en niet snel van zijn stuk gebracht, waardoor hij zijn kinderen een goede basis zal geven. Deze vader is af en toe een béétje koppig, maar deze eigenschap zorgt er ook voor dat hij trouw en gepassioneerd is over zijn familie. De stier-vader doet álles voor zijn kinderen.

2. Kreeft

Ook al kan de Kreeft af en toe een beetje pushy zijn, als vader is hij ontzettend zorgzaam. Als het gaat om emoties is hij het type vader dat huilt wanneer zijn kind huilt, puur omdat het hem zo raakt. Daardoor is hij misschien niet de beste schouder om op uit te huilen (haha), maar hij zal er alles aan doen om zijn kinderen zo geliefd mogelijk te laten voelen.

3. Vissen

De vissen-vader is artistiek, emotioneel, meedogend en oprecht. Het enige waar hij nog weleens tegenaan loopt is het feit dat hij zich niet lang op één ding kan focussen. Want af en toe is dat wel wat zijn kind nodig heeft. Meestal lukt het hem zijn moodswings en ongeduld in bedwang te houden en is hij een schat van een vader.

4. Weegschaal

Weegschalen zijn geweldige vaders, zéker wanneer ze meerdere kids hebben. Ze houden er namelijk van om ervoor te zorgen dat alles eerlijk en rechtvaardig verloopt. De weegschaal-vader is allesbehalve egoïstisch en zijn eerlijkheid zorgt thuis voor een goede balans en groei. Pas op: zijn verlangen om alles goed in balans te houden kan soms leiden tot besluiteloosheid. En dat is ook weer niet de bedoeling.

5. Steenbok

Deze vader weet wat hij wil en zal er voor gaan ook. Hij is de eerste die zijn kind zal inschrijven bij de plaatselijke voetbalvereniging en houdt ervan om zijn kind dingen te leren. Voor de steenbok-vader is betrouwbaarheid heel belangrijk, dus dit zal hij zijn kind zeker meegeven. De steenbok is oprecht en houdt ontzettend veel van zijn kinderen, maar heeft soms een béétje de neiging om over ze op te scheppen en ze te verwennen.

6. Leeuw

Ook de leeuw is érg koppig, maar vooral altijd in voor een spelletje. Deze vader is in om urenlang Lego-kastelen te bouwen en verstoppertje te spelen, want stiekem geniet hij er net zo van als zijn kinderen. Zijn koppigheid maakt dat de leeuw niet altijd even flexibel is, maar zorgt er wel voor dat hij zijn kinderen discipline bijbrengt.

LEES OOK: Dit zou het ideale aantal kinderen voor je zijn op basis van je sterrenbeeld

7. Waterman

De waterman-vader doet altijd waar hij zelf zin in heeft. Op zich hartstikke mooi, maar deze eigenschap kan lastig zijn voor kinderen die houden van routine. Hij zal zijn kinderen altijd aanmoedigen om creatief te zijn en het onbekende te ontdekken, maar houdt ondertussen niet van schema’s en orde. Hij vindt het gewoon niet zo nodig.

8. Tweelingen

Deze vader is heel lief, maar heeft soms een beetje hulp nodig om ook echt vader te zijn. Af en toe vergeet hij wat hij allemaal moet doen en is hij te veel met zichzelf bezig. Niet expres hoor, maar het gebeurt. Tip voor moeders die bij de tweelingen-vader horen: wees hem altijd een stapje voor en geef hem een duidelijke taak. Soms ziet hij zelf gewoon niet zo in wat hij precies moet doen, al is het voor jou hartstikke duidelijk.

9. Schorpioen

De schorpioen-vader houdt van het vaderschap, maar kan af en toe snakken naar wat tijd voor zichzelf. Zijn nieuwsgierigheid siert hem, omdat hij oprecht geïnteresseerd is in zijn kids. Deze vader is een luisterend oor en wil het liefst alles van zijn kinderen weten. Lief!

10. Ram

Een ram neemt zijn taak als vader uiterst serieus en wil het beste van het beste voor zijn kinderen. Hij is een familieman die zijn kinderen zal bemoedigen hun dromen na te jagen, maar hij heeft af en toe wat problemen met zijn geduld. Wel erg fijn: hij kent zijn zwakken punten en is bereid hier aan te werken.

11. Boogschutter

Boogschutter-vaders houden van plezier en avontuur, maar kunnen af en toe een béétje losbandig zijn. Ze nemen hun kinderen maar al te graag mee op een tripje, terwijl de moeders thuis hun hart vasthouden. Boogschutters voeden dappere kinderen op die niet snel terugdeinzen voor een nieuwe uitdaging.

12. Maagd

De maagd is heel close met zijn kinderen en zet alles op alles om ze te geven wat ze verdienen. De kinderen kunnen bij hem altijd terecht met hun geheimen en weten dat papa altijd voor hen klaar staat. Soms is de maagd-vader een beetje overbezorgd, waar vooral oudere kinderen vaak niet heel blij mee zijn. Hij houdt gewoon zoveel van ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen