3 dingen die je moet weten als je een relatie hebt met een Schorpioen

Horoscoop Susan Dalstra 14 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je grote liefde eind oktober of begin november is geboren, weet je al dat je te maken hebt met een emotioneel intens type. Schorpioenen zijn niet de grootste roeptoeters van de dierenriem, maar weten met hun krachtige energie wel een stempel te drukken op de sfeer.

Alles of niets

Dat bewerkstelligt de Schorpioen al met iets simpels als een opgetrokken wenkbrauw. Als partner is de Schorpioen enorm toegewijd. Het is het alles of niets-type met een enorm groot hart. Maar hun vertrouwen verdienen en behouden kan nogal eens een uitdaging zijn. Hier een paar tips om je relatie met dit sterrenbeeld nóg leuker te maken.

1. Wees samen introvert

De Schorpioen is doorgaans introvert en heeft tijd nodig om weer even tot zichzelf te komen na een feestje of ander groot sociaal ding. Ook al hebben jullie een grote gezamenlijke vriendenkring; je relatie heeft er baat bij als jullie je af en toe samen afzonderen van de rest. Zie het als gezamenlijke introversie. Als een Schorpioen lief heeft, gaat-ie diep. Als je hem kwijt bent, is hij waarschijnlijk ergens verzonken in gesprek.

2. Schrijf zo nu en dan een liefdesbrief

Schorpioen geeft z’n vertrouwen niet zomaar. Zelfs in een relatie moet je er als partner hard voor werken om die muur die hij nogal eens op kan trekken laag te houden. Het is het allemaal enorm waard, want als je de liefde van de Schorpioen gewonnen hebt, is hij voor altijd loyaal. Het vraagt echter wel om een voorzichtige aanraking. Iets concreets om zich aan vast te houden en af en toe terug te lezen, helpt daarbij. Hoewel Schorpioen wat teruggetrokken kan zijn, is hij wel altijd eerlijk. Als je eerlijk terug bent, verdien je zijn gepassioneerde toewijding. Herinner hem er alleen af en toe aan dat hij jouw vertrouwen ook moet winnen.

3. Ga boos slapen

De Schorpioen kan vreselijk humeurig zijn. Er is alleen maar een manier om Schorpioen rustig te krijgen als-ie zich een bepaalde manier voelt: geduld. Als jullie ruzie hebben, is de kans groot dat hij zich in een hoek gedreven voelt en dichtklapt (wat extra goed is om te weten als je zelf een vuurteken bent). De beste manier om uit die ongezonde dynamiek te stappen, is afkoelen. Sterker nog: ga naar bed. Terwijl hij stoom afblaast, kan jij je gedachtes en emoties op een rijtje zetten om de volgende ochtend rustig jouw kant van het verhaal uit te leggen. Zo geef je hem genoeg veilige ruimte om begrip op te brengen voor jou.

Relatie met een Kreeft? Zo deal je het best met dit sterrenbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen