Relatie met een Kreeft? Zo deal je het best met dit sterrenbeeld

Persoonlijk Susan Dalstra 20 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Is je liefde geboren tussen 22 juni en 22 juli? Dan heb je te maken met een Kreeft. Dat zijn gevoelige types die zich graag laten leiden door hun emoties. Dat is binnen een relatie niet altijd even eenvoudig.

Issues

De Kreeft is gevoelig, liefhebbend en op famile gericht. Maar wanneer het tij keert… ai, dan kan slaat de Kreeft z’n scharen uit. Ook frappant: veel Kreeften hebben issues met hun moeder. Een gebruiksaanwijzing om te dealen met dit sterrenbeeld is dan ook geen overbodige luxe.

Als je gedoe hebt met je schoonmoeder
Gevoelig, sentimenteel, nostalgisch en ten alle tijde loyaal, de Kreeft vindt het idee van het huwelijk prachtig en volgt liefst een traditioneel pad. De grootste vijand? Een ieder die kritiek levert op z’n moeder. Als jouw Kreeft nog steeds aan de navelstreng vast lijkt te zitten, is het tijd voor een goed gesprek die niet ontaardt in de Derde Wereldoorlog. Voordat je begint, is het slim je af te vragen of de band met zijn moeder echt niet helemaal klopt. Dat hij haar iedere dag belt of bezoekt, betekent namelijk niet dat hij abnormaal sterk aan haar gehecht is. Wat er wél toe doet, is de kwaliteit van hun contact. Als er sprake is van wederzijds respect en hij prima zijn grenzen aan kan geven, is er niks aan de hand. Als zij nog steeds z’n ondergoed koopt wel. Dus hoewel hun band je misschien verwart, doe je er het best aan de relatie niet te smoren en het gewoon te laten gaan.

Als je geliefde humeurig is
Emotioneel, anderen feilloos aanvoelend en een tikje onzeker kunnen Kreeften soms een beetje kribbig uit de hoek komen. Zelfmedelijden en stemmingwisselingen kunnen allemaal part of the deal zijn. Hoe zorg je er dan voor dat de zee niet al te onstuimig wordt? Ten eerste: onthou dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen gevoelens. Stemmingen zijn besmettelijk. Vaak is je reactie op de bui van je partner zijn bui over te nemen. Je kan niet altijd voorkomen dat je de negatieve vibes van je lief overneemt, maar probeer rationeel te beslissen hoe je op hem reageert. Haal diep adem, maak een ommetje en weersta de verleiding hem te fiksen of de schuld op je te nemen. Steun hem en heb compassie met jezelf. Weet dat een stemming net als een zomerstorm vaak net zo snel weggaat als ‘ie op kwam zetten.

Als hij emotionel onbereikbaar is
De harde schaal van de krab is een metafoor voor het muurtje dat de Kreeft om zich heen heeft gebouwd. Heb je een relatie met iemand die niet de behoefte voelt om ieder feestje uitgebreid na te beschouwen of in de details van z’n buikgriep in wil gaan? Als je je partners behoefte aan privacy niet persoonlijk opvat, kun je op een rustiger manier een gesprek aangaan dan boos of nerveus een reactie eisen. Onthou dat de afstandelijke types sneller praten als je ze daarvoor de ruimte geeft. Beperk opbouwende kritiek tot maximaal twee zinnen en laat het daarbij. In plaats van hem of jullie huwelijk te analyseren en communiceren over communicatie – praten over hoe jullie niet praten – kun je beter het volgende proberen: gewoon praten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen