Dít is wat je voeten verraden over je persoonlijkheid

Gezondheid Susan Dalstra 13 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Je hebt mensen die voeten woest aantrekkelijk vinden (echt), mensen die ervan gruwelen en mensen die warm noch koud worden van hun onderdanen. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat voeten meer verraden over je persoonlijkheid dan je denkt. 

Professioneel voetlezer

Er bestaan zelfs mensen die professioneel voetlezer zijn. Jane Sheehan is zo iemand. ‘Ik kan je toekomst niet voorspellen, maar wel je verleden en je huidige staat zien’, beweert ze. Volgens haar spreken voeten boekdelen wanneer het aankomt op gezondheid en welzijn. Zo zijn depressieve mensen geneigd al het gewicht aan de voorkant van hun voet te dragen, waardoor de tenen vaak donkerder gekleurde plekjes tonen. Voeten die lichter gekleurd zijn dan de huid net boven de enkel kunnen duiden op een verminderde bloedcirculatie.

Je kan grofweg vier verschillende soorten voeten onderscheiden – en iedere voet draagt weer verschillende karaktereigenschappen met zich mee. Dit zijn ze:

De Romeinse voet

De Romeinse voet wordt gekenmerkt door de eerste drie tenen die allemaal ongeveer even lang zijn, gevolgd door twee kleinere tenen. Mensen met zo’n voet zijn goed in balans, sociaal en spontaan. Ze staan open voor reizen, nieuwe ervaringen en willen graag andere culturen ontdekken. Daarnaast zijn deze types een kei in spreken in het openbaar.

De vierkante voet

Als alle tenen exact dezelfde lengte hebben, heb je een vierkante voet. Deze mensen staan erom bekend dat ze betrouwbaar en praktisch ingesteld zijn. Ze wegen alle opties goed af voor ze een beslissing maken en zijn goede vrienden. Daarnaast zijn de vierkante voeten onder ons ook nog eens heel zorgzaam.

De Griekse voet

Heb je een tweede teen die langer is dan je grote teen? Dan heb je een Griekse voet. Deze stuiterballetjes zijn actief, atletisch, creatief en worden dolenthousiast van nieuwe ideën en projecten. Ze zijn geboren leiders, maar schieten ook snel in de stress en hebben de neiging impulsief te zijn.

De Egyptische voet

Bij de Egyptische voet loopt de grote teen in chronologische volgorde steeds kleiner af. Vaak zijn deze voeten ook lang en smal. De Egyptische voeten hechten veel waarde aan hun privacy en hebben de neiging hun emoties te verstoppen – wat kan leiden tot stemmingswisselingen. Ze hebben ook veel tijd voor zichzelf nodig.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme