Kinderhoroscoop: dit kun je verwachten van jouw kind met sterrenbeeld Waterman

Horoscoop Sophie Nortier 25 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Waterman-kinderen worden geboren tussen 20 januari en 18 februari. Het element lucht hoort bij dit sterrenbeeld. Benieuwd wat een Waterman typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind het sterrenbeeld Waterman heeft?

Sterrenbeeld kind: Wat typeert een Waterman?

Ze zijn vernieuwend, individueel en origineel. Het zijn de uitvinders onder ons, maar stiekem is hij is ook de rebel die in opstand komt. Waterman-kinderen gaan, zo klein als ze zijn, het liefst hun eigen gang. Ze zijn wel heel sociaal, maar op hun eigen manier. Vriendjes en vriendinnetjes zijn net zo belangrijk als hun familie.

Watermannen zijn altijd bezig en hebben steeds weer spontane invallen en nieuwe ideeën. Als ze die niet kwijt kunnen, worden ze onrustig en rebels. Vaste gewoontes zijn aan hun niet besteed en die doorbreken ze maar al te graag. Ja, het leven is wel afwisselend met een Waterman-kind in je huis.

Altijd op dezelfde plek je avondeten opeten, daar krijgen ze het benauwd van. Of op vaste tijden eten, ‘omdat het zo hoort’, gaat er bij hen niet in. Ze eten liever als ze echt honger hebben. Ze verrassen je liever met gekke invallen. Ze zetten je hele huis op zijn kop.

Kinderen van de nieuwe tijd

Waterman-kinderen zijn ook geïnteresseerd in techniek en de nieuwste snufjes. Computer, iPad, iPhone, computerspelletjes etc. Het zijn de kinderen van de nieuwe tijd! Geef je kleuter Waterman een walkietalkie en je hoort ‘m niet meer.

Ruimte om zich heen is erg belangrijk, daarom zijn ze ook bang als andere mensen te dicht op hun huid zitten. Of ze zijn bang voor kleine ruimtes waar ze zich zowat niet kunnen bewegen. Licht, lucht, ruimte en hun eigen gang gaan, dat zijn de vier belangrijke voorwaarden voor het leven van de Waterman.

Ze hebben een sterke intuïtie, die ze in hun leven steeds meer ontwikkelen. Hun intellectuele vermogens zijn het hoogst ontwikkeld van alle tekens van de dierenriem. Het zijn de exacte, wetenschappelijke denkers, de onderzoekertjes die alles uit en in elkaar zetten.

Nuchter en koel

Watermannen lopen niet met hun gevoelens te koop. Ze komen vaak over als nuchter en koel. Het is niet zo dat een kind met sterrenbeeld Waterman geen gevoelens of diepe emoties kent, alleen kunnen hun gevoelens hun gedachten in de weg zitten. Ze vertroebelen ook hun objectieve vermogens.

Het zijn uiterst vriendelijke mensen, maar lopen daar niet mee te koop. Waar ze niets mee hebben is tradities. Ze breken deze graag. Ook gezag en autoriteit hebben ze een hekel aan. Als ze het woordje ‘moeten’ horen, komen ze in opstand. Een kind met sterrenbeeld Waterman doet het liefst alles wanneer hij of zij er zelf zin in heeft. Dat kan wel eens lastig zijn bij het opvoeden.

Weetjes over de Waterman

De kleuren van de Waterman zijn zilver, blauw en lichtgroen. Het zijn de blauwgroene stenen die heel goed bij hun passen zoals de glinsterende opaal, de aquamarijn en de lichtblauwe saffier. Hun totemdier is een otter, die zijn net als de Waterman, stoutmoedig, speels, behulpzaam en vriendelijk.

De Waterman met andere sterrenbeelden

Een kind met sterrenbeeld Waterman kan goed met de andere luchtelementen opschieten, de Tweelingen en Weegschaal. Die zijn ook communicatief ingesteld, nieuwsgierig en creatief.

Met de watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen is het niet even makkelijk en die zal de Waterman dan ook niet opzoeken. De watertekens zijn gevoelig en emotioneel, en daar kan de Waterman niets mee. Daar is ‘ie veel te nuchter voor.

De vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter halen het avontuur bij de Waterman omhoog. De nieuwe ideeën van de Ram en de Boogschutter activeren het intellect. Met de Leeuw dreigt het gevaar van ‘wie is de sterkste’. Daarbij moeten ze oppassen voor machtsconflicten.

Met de aardetekens Stier, Maagd en Steenbok loopt het allemaal wat stroef. Deze sterrenbeelden zijn te traag voor de flitsende Waterman. Het geduld (wat de Waterman niet heeft) wordt door deze tekens op de proef gesteld. Door de perfectie, kritische noot en verantwoordelijkheid van deze tekens, voelt de Waterman zich geremd.

Meer lezen over de sterrenbeelden van kinderen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme