Huidverzorging voor baby’s: de belangrijkste do’s en don’ts op een rij

Kinderen Gina Koninkx 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De huid van je baby is zo zacht als zijde en de geur van je kindje is heerlijk. Eerlijk, een betere geur dan die is er zelfs niet. Dat zachte heerlijk geurende huidje zo zacht houden? Daar moet je heel voorzichtig mee zijn. De belangrijkste dingen die je moet weten over de huidverzorging van je baby vind je hier.

Huidverzorging voor baby’s

Je wordt ermee dood gegooid: de fijnste huidverzorgingsproducten voor baby’s. Maar is dat allemaal eigenlijk wel nodig? Van zalfjes voor allerlei ongemakken tot olietjes voor in bad. Babyproducten zijn absoluut door behoorlijk strenge eisen gekomen, de huid van een baby is namelijk ongelooflijk teder. Maar toch is er nog zoveel te vinden in de schappen, wat heb je nou écht nodig voor de huidverzorging van je baby en wat eigenlijk niet?

1. Badderen hoeft niet elke dag

Zodra je zwanger bent, begin je natuurlijk met het lezen van verschillende boekjes over de baby. Natuurlijk gaat daarna alles op eigen gevoel, maar één van de dingen die wel belangrijk zijn om te weten als het om de huidverzorging van je kindje gaat, is dat je baby echt niet dagelijks in bad hoeft. Zelfs een shampoo gebruiken kan al overbodig zijn. Je baby wassen met water zou in principe al voldoende moeten zijn. Wissel anders in ieder geval om het badje af of je wel of geen shampoo gebruikt.

2. Huidverzorging zonder parfum

De huid van een baby is ontzettend teder, daar moet je dan ook voorzichtig mee omgaan. Hoe heerlijk sommige huidverzorgingsproducten voor baby’s ook ruiken, het is echt beter om voor ongeparfumeerde producten te gaan. Het is compleet overbodig, zeker omdat je baby al zo’n heerlijk geurtje heeft van zichzelf.

LEES OOK: Heeft je kind last van een droge huid? 5 tips om het te verhelpen

3. Vermijd sodium lauryl sulfate

Het is heel belangrijk dat je geen producten koopt met sodium lauryl sulfate. Dit zit vaker in shampoos voor baby’s dan je denkt. Het probleem is dat dit stofje de beschermlaag van de huid van je baby beschadigt en dat is precies wat je niet wilt. Check daarom altijd even de verpakking op de inhoud van het product.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen