Is je huis nooit opgeruimd? Grote kans dat je heel intelligent bent!

Lifestyle Sharon van der Werf 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Liggen er meer spullen op de grond dan in je kast? Ben je nogal chaotisch en is opruimen niet bepaald je sterkste kant? Goed nieuws! Het zou zomaar kunnen dat je hartstikke slim bent.

En nee, dit verzinnen wij niet zomaar. Hier is daadwerkelijk onderzoek naar gedaan.

Slordigheid

Er is namelijk bewijs dat uitzonderlijke intelligentie vaak samen gaat met eigenschappen als ongeorganiseerd zijn en met slordigheid. En dat verbaast ons eigenlijk niets. Een ‘genie’ is tenslotte in veel gevallen iemand die een obsessie met een ding heeft.

Heb je een voorbeeld nodig om overtuigd te worden? Sherlock Holmes, de man die we inmiddels wel ‘s werelds favoriete detective mogen noemen, maakte zijn huishoudster gek met de troep in z’n huis. Hij verklaarde dat hij geen ruimte in zijn hoofd had voor dingen die niet relevant waren, zoals het huishouden. En dat is precies wat er voor bij veel slimme mensen ook aan de hand is.

Waarom slimme mensen slordig zijn

Zo zit dit volgens de onderzoekers:

1. Slimme mensen hebben niet genoeg ruimte in hun hoofd om na te denken over de routine klusjes

Als je hoofd vol zit met interessante gedachten over van alles en nog wat, is het eigenlijk best logisch dat er geen ruimte meer in het hoofd is voor alledaagse klusjes.

Ruimte in mijn hoofd voor belangrijke zaken

2. Slimme mensen zijn niet bezig met wat anderen van hun vinden

En dat geldt dus ook voor hun huis. Die overvolle wasmand en gootsteen vol borden, wat kan het schelen. En die rommeligheid en het feit is dus een teken is van creativiteit en een eigen manier van denken.

3. Slimme mensen hebben er gewoonweg geen tijd voor

Laten we eerlijk zijn: het doen van het huishouden kost gewoon ontzettend veel tijd. Voor mensen die veel willen bereiken en met van alles en nog wat bezig zijn, is het leven eigenlijk al te kort. Dat opruimen is maar zonde van de tijd.

4. Slimme mensen zijn regelmatig zo diep in gedachten, dat ze niet merken wat er om hen heen gebeurt

Mensen die uitzonderlijk intelligent zijn, zijn vaak een beetje afwezig. Al hun focus ligt op de taak waar ze mee bezig zijn – en kleine kans dat dat een stapel strijkwerk is.

5. Slimme mensen vinden het moeilijk om om te gaan met alledaagse taken

Zeer intelligente mensen lijken zich sneller te vervelen. Om die reden kunnen huishoudelijke taakjes al snel saai worden. En saaie dingen slaan we nou eenmaal allemaal graag over. Of we echt mega-slim zijn of niet.

Ben je ook nog eens graag alleen? Dan bevind je jezelf in een echte win-win situatie.

7 aparte dingen die intelligente mensen doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Learning mind

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme