9x alternatieven voor de ring als je een huwelijksaanzoek doet

Algemeen Merel Schut 5 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Wil jij je lover ten huwelijk vragen maar houdt hij/zij niet van juwelen zoals een ring? Met deze negen alternatieve cadeaus kun jij je geliefde ook De Vraag stellen.

1. Een ring aan een ketting

Als je geliefde niet zo van de ringen om de vingers is maar wel van andere juwelen houdt, kun je een ring aan een ketting geven. Dan kan je lover het cadeau dicht op het lichaam dragen.

2. Bloemen

Met een mooie bos bloemen maak je altijd een verpletterende indruk, ook bij een aanzoek.

3. Een armband met bedeltje

Zoek wat passende bedeltjes die jullie relatie symboliseren en laat deze aan een mooie armband zetten.

4. Een donatie aan een goed doel

Misschien is je lover erg betrokken bij dierenwelzijn of andere goede doelen. Het is een mooi gebaar om uit naam van je geliefde een donatie te doen.

5. Een herinnering aan jullie relatie

Schreef je partner je ooit een mooie brief, of heb je nog een bijzondere ansichtkaart van jezelf? Je kunt een mooie herinnering inlijsten en dan heb je een prachtig cadeau voor het aanzoek.

6. Een familie-erfstuk

Misschien circuleert er een bijzondere ketting of armband in jullie familie? Het is een traditioneel gebaar om met een huwelijksaanzoek een erfstuk door te geven aan je aanstaande. Klassieke juwelen die al generaties meegaan, zijn van oudsher romantische cadeaus.

7. Een kunstwerk

Als je over schildertalent beschikt, is het misschien een koud kunstje om zelf iets symbolisch te maken dat jullie liefde uitdrukt. Maar misschien stuit je in een galerie of kunstwinkel op een bijzonder beeldje of treffend schilderij.

8. Een tatoeage

Hierbij moet je natuurijk wel even polsen of je aanstaande openstaat voor inkt op het lichaam. Maar een gezamenlijke tattoo is net als het huwelijk symbolisch voor eeuwig. Na je huwelijksaanzoek kunnen jullie een mooi ontwerp uitzoeken.

9. Een handgeschreven brief

Ben je goed met woorden en taal? Schrijf dan al je liefdevolle gevoelens op papier en overhandig ze bij je aanzoek. Zo’n persoonlijke noot maakt enorm veel indruk.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen