Op déze 8 subtiele manieren krijg jij je partner in de mood

Persoonlijk Janne Vogel 23 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Natuurlijk kun je ook gewoon zeggen dat je zin hebt om een potje te seksen, maar het is af en toe leuker om je partner subtiel te laten weten dat je naar hem of haar verlangt. Of je nou al twintig jaar samen bent of pas een paar maanden, het is bewezen dat deze 8 signalen (bijna) íedereen in the mood brengen. Dus: waar wacht je nog op?

Heb jij zin in een romantisch avondje met je lief? Maak er niet teveel woorden aan vuil en ga te werk met de volgende acht tips. Gegarandeerd een succes!

via GIPHY

1. Wrijf over zijn/haar rug

De rug strelen is volgens experts zowel fysiek als mentaal een turn on. Het gevoel van een zachte aanraking langs de rug zorgt voor een ontspannen gevoel én geeft het lichaam een uitdagend signaal. Het wil meer: meer spanning, meer handen, meer aanrakingen. Heel effectief, als je het ons vraagt.

2. Geef een complimentje

Je hoeft je partner echt niet per se te complimenteren met zijn kapsel als je zin hebt in een avontuurtje tussen de lakens, maar je kunt hem wel laten weten dat je écht zin in hem hebt. Vertel hem hoe aantrekkelijk je hem vindt. Hoe aantrekkelijker hij zich voelt, hoe meer zin hij zal krijgen in seks met jou!

3. Spiegel hem/haar

Spiegel de houding, de bewegingen en het energielevel van de persoon met wie je het bed wilt delen. Neem ook dit niet te letterlijk (écht spiegelen kan misschien wat eng overkomen), maar laat non-verbaal zien dat je open staat voor contact. Spiegelen is bewezen effectief om de ander het signaal te geven dat je ernaar verlangt je aan hem/haar te binden. Als de ander enthousiast is en jij reageert hetzelfde, valt dat op en is de kans groter dat jullie het héél gezellig hebben vanavond.

4. Kom dichtbij

Knuffelen leidt natuurlijk niet per se tot meer, maar kan jullie band zeker weten versterken. Wanneer je knuffelt maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan, waardoor je je goed en stress-vrij voelt. Heeft je een partner een stressvolle week? Dan weet je wat je te doen staat! De oxytocine zorgt voor een relaxed gevoel, waardoor de kans vergroot dat jullie binnen no time verlangen naar meer. Simpelweg dicht bij elkaar zitten of lekker tegen elkaar hangen op de bank kan ook al heel effectief zijn.

LEES OOK: Behoefte aan (nóg) betere seks? Let eens op je ademhaling

5. Maak oogcontact

Waar je staat en op welke manier je aandacht aan je partner besteedt, kan zeker een verschil maken. Zorg dat je heel dichtbij bent, maar laat een beetje ruimte over zodat je partner kan zien welke sexy signalen je hem geeft. Oogcontact maken – en vasthouden – vertelt je partner dat je interesse in hem hebt en zorgt er voor dat hij straks net zo opgewonden is als jij.

6. Stel je open

Onthoud één ding: de houding die je aanneemt is key. Lichaamstaal is in een veel situaties belangrijker dan je denkt, en laat dit er nou net zo eentje zijn. Als je een open houding aanneemt (dus: met je lichaam naar de persoon in kwestie toegericht en met je armen vooral niet over elkaar), laat je zien dat je je partner vertrouwt. Een open houding is ontzettend subtiel, maar kan je echt helpen als het op seks aankomt.

7. Pak zijn/haar gezicht tussen je handen

Dit is bij uitstek een gebaar dat laat zien hoeveel je van je partner houdt en hoe graag je voor ‘m wilt zorgen. Zeker vrouwen zijn gevoelig voor aanrakingen als deze, die niet alleen teken zijn van opwinding, maar ook van heel veel liefde. En ja, die combi is zéker een turn on.

8. Houd je hoofd schuin

Nog een houding-dingetje dat je misschien bijna niet kunt geloven, maar ook deze beweging is effectiever dan je denkt. Je hoofd schuin houden wanneer je je partner aankijkt of sexy oogcontact maken werkt echt, omdat het universele tekenen zijn van seksuele interesse. Overal op de wereld zijn een uitdagende blik en sexy head-tilt gelijk. Je partner kan dus écht niet missen dat jij zin in hem hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen