Demi de Boer
Demi de Boer Kinderen 8 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Internationale Vrouwendag: 7 powermoeders om in het zonnetje te zetten

Vandaag staat helemaal in het teken van de vrouw, het is namelijk Internationale Vrouwendag. En dat kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Vandaag mogen we extra trots zijn op onszelf en op wat vrouwen in de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt.

Om deze dag te vieren, hebben wij een paar Nederlandse powermoeders voor je op een rij gezet die we willen eren op deze Internationale Vrouwendag.

Deze powermoeders mogen niet ontbreken

Deze moeders hebben allemaal hun eigen bijzondere verhaal. Daarom is het tijd om deze Nederlandse powermoeders te eren.

1. Isa Hoes

Zij heeft dit jaar met haar zoon, Merlijn, een boek uitgebracht over hoe je omgaat met het verlies van een dierbare. Isa is namelijk een aantal jaar geleden haar man, Antonie Kamerling, verloren. Naar aanleiding van eerdere boeken, bleven zij de vraag krijgen hoe je om moet gaan met verlies. Daarom hebben zij dit mooie boek geschreven als een kleine houvast voor mensen die een dierbare zijn verloren. In onze ogen is Isa Hoes naast een succesvolle actrice en schrijfster, ook een echte powermoeder van deze twee prachtige kinderen.

2. Yolanthe Cabau

Naast dat Yolanthe moeder en actrice is, is zij ook één van de oprichters van freeagirl. Deze organisatie streeft naar een wereld zonder seksuele uitbuiting van kinderen. Zij maakt zich hard voor een wereld waarin elk kind recht heeft op een veilige omgeving zonder enige vorm van uitbuiting. Daarom mag Yolanthe zeker niet vergeten worden binnen dit rijtje powermoeders.

3. Barunka Knul-Bottema

Barunka deelt haar leven als drukke moeder op Instagram. Ze is namelijk moeder van vijf prachtige dochters, waaronder een drieling van één jaar. Voor ons is Barunka dan ook een ware powermoeder.

4.  Caroline Mol

Caroline kan ook niet missen in dit rijtje. Zij is moeder van James, Donna-Maria en Lina. Vorig jaar heeft zij samen met haar partner, Jan Dulles, het verdriet moeten verwerken van het verlies van hun dochter Donna-Maria. Desondanks mochten zij in november hun prachtige dochter Lina verwelkomen. Caroline is een échte powervrouw!

5. Laura Ponticorvo

Naast dat Laura zichzelf bonusmoeder mag noemen van drie kinderen, is ze nu ook sinds zes maanden moeder van Giulia. Maar de zwangerschap ging niet zonder moeilijkheden. Laura werd opgenomen in het ziekenhuis met de zwangerschapsziekte pre-eclampsie. Vanaf dat moment wist ze dat ze in het ziekenhuis moest blijven tot de bevalling, en deze kwam sneller dan verwacht. Giulia is namelijk zes weken te vroeg geboren. Laura is een echte powermoeder geweest in dit hele proces en daar heeft ze alles over gedeeld op Instagram. Mega inspirerend!

6. Pauline Wingelaar

Naast een Gooische moeder, is Pauline ook een echte powermoeder. In de Videoland-serie ‘Echte Gooische Moeders’ volg je onder andere haar leven als hilarische en gezellige moeder van Reinier en Diederik. Totdat Pauline haar leven instort, wanneer zij na bijna 22 weken moet bevallen van haar dochtertje Belle. Ondanks dat Pauline en haar dochtertje hebben gevochten, is Belle door vroeggeboorte overleden. Pauline deelt haar verhaal in de serie en op Instagram. Zij mag dus zeker niet missen in dit rijtje powermoeders.

7. Bibi Breijman

De altijd positieve Bibi deelt haar leven met haar schattige dochter, Teddy, op Instagram. Daarnaast is ze opnieuw zwanger van een tweede kindje, maar ook deze zwangerschap gaat niet zonder slag of stoot. Ze belandt in het ziekenhuis door extreme zwangerschapsmisselijkheid. Gelukkig gaat het nu al een stuk beter met Bibi! Ondanks de tegenslagen blijft Bibi altijd vrolijk en positief, dat kan je nog eens een powervrouw noemen!

7x dingen waarmee succesvolle werkende moeders zijn gestopt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme