Is een babyshower achterhaald? ‘Ze krijgt een kind, niet de Nobelprijs voor de Vrede’

Gender reveal en babyshower Wilma Groothuis 21 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Tijdens een zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop er wordt stilgestaan bij het nieuwe leven in je buik: een babyshower, een gender reveal party of het nieuwe gebruik genaamd de mother blessing. Sommigen vinden namelijk dat een babyshower achterhaald is, waar de mother blessing een mooie uitkomst biedt.

Wij waren benieuwd hoe onze lezers hierover denken.

Mother blessing

De afgelopen tijd is er een nieuwe trend opkomst: de mother blessing. Hierbij draait het om de geweldige transformatie van vrouw naar moeder. Het is een bijzondere en intieme ceremonie speciaal voor aanstaande moeders. Waar het bij een babyshower (vaak) draait om cadeautjes, staat een mother blessing stil bij de liefde en zegeningen die de moeder deelt.

Lees hier alles over de mother blessing.

Waar er bij een mother blessing veel gevoelens en emoties komen kijken en het vooral gericht is op de aanstaande moeder, is de babyshower vaak gericht op cadeautjes, de baby, eten en drinken en spelletjes. Sommigen zien de mother blessing als een alternatief voor de babyshower, terwijl anderen het idee van een babyshower nog steeds erg leuk en waardevol vinden.

Babyshower achterhaald?

Wij waren benieuwd hoe onze lezers hierover denken, daarom plaatsten wij de volgende stelling op Facebook: ‘Een babyshower is achterhaald’. De meningen hierover waren verdeeld. “Och, het is dan misschien een commerciële activiteit, maar als iedereen het leuk vindt, is het toch prima”, vindt Jeanet. “Een klein cadeautje speciaal voor de moeder en het echte cadeau komt later.”

Marlijn heeft genoten van haar babyshower. “Ik heb echt de leukste en persoonlijkste cadeaus gekregen die ik me maar kon wensen! Alleen een thuis-escaperoom in combinatie met hormonen was een minder handige combi…” Ook Lisa ziet de voordelen van een babyshower: “Waarom achterhaald? Je krijgt gratis babyspullen. Dat scheelt jou weer geld.”

Consumptiemaatschappij

Laura vindt dat het vooral gaat om de gedachte achter een babyshower of mother blessing. “Een babyshower is vaak heel commercieel. Voor mij moet het niet draaien om de cadeaus, maar om het bij elkaar komen, dat vind ik wel weer heel leuk. Een babyshower is echt onderdeel van de consumptiemaatschappij, een mother blessing is dat niet.”

Ook Els is het hiermee eens: “Een babyshower is sowieso de grootste commerciele flauwekul die er is en inderdaad volkomen achterhaald. Een mother blessing past dan veel beter lijkt mij.”

Maria vindt een babyshower ook achterhaald: “Een babyshower is puur commercieel, net zoals Valentijnsdag. Dat is volledig achterhaald, maar alles komt uit Amerika. Ik begrijp niet waarom iedereen de Amerikanen na willen apen. Ik ben ook in verwachting, maar ik heb geen babyshower gehad en ook geen gender reveal. Toen ik wist wat het zou worden, heb ik het meteen aan iedereen verteld.”

Overtroffen

Weer andere ouders vinden niet alleen de babyshower overdreven. Kora: “Vooraf een mother blessing en baby shower, bij de geboorte is het tijd voor de werpjuwelen en daarna komt de kraamvisite. Ik vind het allemaal wat overtroffen. Ze krijgt een kind, niet de Nobelprijs voor de Vrede. Voordat ik digitaal afgemaakt wordt om deze uitspraak, ik ben zelf ook moeder.”

Jessica: “Wat een bullshit allemaal. Ik ben blij dat toen mijn kinderen geboren werden, er niet zoveel gedoe was: een babyshower, gender reveal, mother blessing, veertien dagen geen bezoek om als gezin te wennen etc.” Annelies is het hier helemaal mee eens: “Ik vind het allemaal onzin. Kom gewoon gezellig op kraamvisite, de rest hoeft van mij niet.”

Molly (38): ‘Door mijn eigen gemis wil ik niet meer naar babyshowers en op kraamvisite’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme