Isabella (24): ‘Twee weken na mijn bevalling ging ik los op een rave feest’

Persoonlijk Julia van Buuren 2 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Ondanks dat Isabella* heel blij is met de komst van haar kindje, was er één ding wat maar door haar hoofd bleef spoken tijdens haar zwangerschap. “Dat eerste glaasje wijn of die eerste dans in de club, ik kon echt niet wachten”, vertelt ze aan Famme.

Geen roze wolk

“Waar de meeste vrouwen vertellen dat ze op een roze wolk zitten, vond ik zwanger zijn erg zwaar. Ik voelde me opgesloten en alles waar ik mijn plezier uithaalde, mocht niet meer. Ik zag vriendinnen van mij van het ene festival naar het andere festival gaan, terwijl ik thuis ziek op de bank lag.

Feestperiode

Toen ik jong was heb ik een wilde periode gehad waarin ik veel uitging. Ik ging alle rave feestjes af en danste tot de zon opkwam. Ik genoot van de vrijheid die ik had, maar ergens wist ik in mijn achterhoofd dat dit niet voor altijd zo zou zijn.

Mijn vriend en ik ontmoette elkaar op een van die feestjes en voor ik het wist zagen we elkaar iedere dag. Ondanks dat hij over het algemeen helemaal niet van feesten hield, vond hij het leuk dat ik wel een feestbeest was. Langzaamaan werd de relatie steeds serieuzer en kwam het onderwerp kinderen op tafel. We wilden allebei graag ouders worden, al had ik minder haast dan hij.

Oude leven achterlaten

Ik raakte binnen no-time zwanger en moest mijn oude leventje gedag zeggen. Geen rave feestjes meer en wijntjes wegdrinken, want ik droeg nu een baby in mijn buik. Ondanks dat ik wist waar ik het voor deed, vond ik het lastiger dan ik dacht om mijn oude leven achter te moeten laten.

Toen mijn kindje eenmaal geboren was, was ik blij dat de zwangerschap erop zat. En niet alleen dat; ik kon eindelijk weer alcohol drinken en naar een feestje gaan. Twee weken na mijn bevalling stond ik alweer op een van mijn lievelings rave feestjes en had ik de tijd van mijn leven.

Dit had ik zo gemist, en dit mis ik nog steeds ieder weekend dat ik thuis moet blijven bij mijn kindje. Ik houd zielsveel van mijn dochtertje, maar ik heb gemerkt dat ik nog niet klaar ben om mijn oude leven volledig achter mij te laten.”

* Om privacy redenen is er een schuilnaam gebruikt. De echte naam is bekend bij de redactie.

Loes (32): ‘Terwijl mijn peuter bij de oppas is, ga ik uit en gebruik ik drugs’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen