Onze brandende vraag: Kun je kaas invriezen?

Gezondheid Inga Stoit 3 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

We love cheese. We weten dat je kaas het beste kunt bewaren in een papieren of plastic verpakking, in het warmste deel van de koelkast. Maar wat doe je als je wel erg veel kaas hebt ingeslagen? Je gaat op vakantie, of je hebt je door een actie als 2 halen 1 betalen laten verleiden om ineens het dubbele in te slaan dan wat je normaal doet. Je wilt het invriezen, maar kan dat eigenlijk wel met kaas?

Surprise, surprise: het antwoord is ja. Nu moet je niet stoppen met het lezen van dit, maar let op de volgende kanttekeningen.

Kaas invriezen

Dit is hoe je kaas invriest: snijd je kaas in kleine blokjes, je kunt het eventueel ook raspen. Verpak de kaas vervolgens stevig in een plastic folie zakje en sluit dit goed af. Hierna kun je het rustig in de vriezer opbergen. Maar onthoud: het beste resultaat heb je als je de kaas niet langer dan 6 maanden laat liggen. Het lijkt ons sowieso sterk dat je dit doet, maar just in case ;).

LEES OOK: 4 Slimme manieren om je Griekse yoghurt zoeter te maken.

Als je de kaas wilt opeten, haal je het minimaal 24 tot 48 uur eerder uit de vriezer. Je laat het rustig in de koelkast ontdooien. Let op: ingevroren kazen kunnen ietwat anders smaken. Het kan ook een beetje kruimelig worden, maar dat maakt verder niet zoveel uit. Je kunt deze kaas alleen wel beter gebruiken voor op gerechten zoals: bloemkool, macaroni of lasagne. Het ziet er namelijk niet meer heel representatief uit op de kaasplank..

Tip: Je kunt het beste harde of halfharde kazen invriezen. Denk aan: cheddar, Parmezaanse kaas en Zwitserse kaas. Zachte kazen worden namelijk eerder korrelig en soms zelfs waterig. Dus die smeerbare Brie kun je beter in één keer opeten (heb je ook een mooi excuus, no thanks). Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme