8 kersttradities die je kind voor altijd onthoudt

Ouderschap Laura Saija 26 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Kersttradities zijn ontzettend leuk om met het gezin te vieren. Niet alleen onthouden de kinderen het voor altijd, het draagt de rest van hun leven bij aan het warme kerstgevoel.

Geen nood als je deze traditie niet vanaf het begin bent begonnen, kersttradities kun je altijd starten.

Kersttradities die je kind voor altijd onthoudt

Welke kersttradities vieren jullie thuis?

1. Het huis versieren op de dag na Sinterklaas

Of eerder natuurlijk, want veel mensen halen de kerstboom al in huis voor de gezelligheid. Elk jaar het huis versieren met de kinderen geeft ze warme herinneringen aan de kerstsfeer en de kerstdagen.

2. Kerstkaarten maken

Custom made kerstkaarten gemaakt door jou en je kinderen. Je bent er even mee bezig maar dan heb je ook wat. Iedereen krijgt een gepersonaliseerde kaart om altijd te bewaren. Als de kinderen wat kleiner zijn, kun je ook een handafdruk op het kaartje zetten.

3. Een kerstvakantie bucketlist maken

Met een bucketlist maak je de kerstvakantie onvergetelijk en kom je erachter wat iedereen in het gezin leuk vind om te doen. Met z’n allen kun je de hele lijst afstrepen en hoeven jullie je niet te vervelen.

4. Met z’n allen op zonvakantie

Het kan ook een traditie zijn om met z’n allen naar de zon te vertrekken met kerst. Je kinderen houden letterlijk warme herinneringen over aan de kerst omdat jullie elk jaar lekker op het strand chillen.

5. Kerstfilm op kerstavond

Gezellig met de hele familie op de bank op kerstavond om een kerstfilm te kijken. Dit is een traditie die de kinderen tot op latere leeftijd zullen onthouden en in stand willen houden.

6. Matching kerstpyjama’s

Hijs je samen met het hele gezin in een lekkere warme, maar oh zo foute, kerstpyjama. Kruip met z’n allen tegen elkaar aan om bovenstaande kerstfilm te kijken.

7. Nieuwe kerstballen kopen

En doe dit dan vooral op een leuke kerstmarkt of winterfair. Ook veel tuincentra pakken elk jaar flink uit met hun kerstshow. Elk jaar een met z’n allen een bijzondere kerstbal uitzoeken is een traditie die je kind nooit vergeet. En jij ook niet, want elk jaar als je de boom optuigt kom je de ballen weer tegen.

8. Op familiefoto

Hoe leuk is het om elk jaar terug te kunnen kijken naar de kerstfoto van vorig jaar. En al die jaren daarvoor. De familiefoto kun je zo gek maken als je zelf wil. Je kunt kiezen voor een traditionele foto bij de boom, een kerstpyjama foto of een foto met kerstlampjes in jullie haar.

5 tips voor een zorgeloze én onvergetelijke kerst met kleine kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme