5 tips voor een zorgeloze én onvergetelijke kerst met kleine kinderen

Ouderschap Wilma Groothuis 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De kerstdagen komen dichterbij en daarmee ook de drukte en stress, want hoe gezellig we kerst ook vinden, het zijn niet bepaald de meest ontspannende dagen van het jaar. Met een paar handige tips zorg je ervoor dat je een onvergetelijke kerst zonder zorgen hebt.

De één kan niet wachten tot kerst weer voorbij is, de ander heeft het liefst een extra kerstdag erbij, hoe dan ook, de drukte rondom deze feestdagen herken je ongetwijfeld.

Onvergetelijke kerst

Hoe leuk is het als je dit jaar een onvergetelijke kerst hebt? Misschien ben je momenteel wel zwanger of is dit je eerste kerst als ouder. De feestdagen herinner je je vaak nog lang, dus waarom zou je er niet gewoon het beste van maken?

Tips voor een zorgeloze en onvergetelijke kerst

Daarom geven wij een paar tips om je kerst zorgeloos en onvergetelijk te maken. En dat mét kleine kinderen.

1. Maak er een thema van

Kerst is op zich al een leuk thema, maar je kunt het nog creatiever aanpakken. Je kunt een thema kiezen met dieren, prinsen en prinsessen of magische wezens. Ga aan de slag met enkele leuke knuffels, originele outfits en gepaste decoratie. Wedden dat je kinderen enthousiast zijn?

2. Zet wat lekkers klaar

Heb je geen zin om dit jaar weer te gourmetten met de familie? Kies dan vooral iets uit wat je zelf lekker vindt of wat je kinderen lekker vinden. Ook dat mag zo creatief mogelijk zijn. Ga gezellig samen wat bakken of bestel wat lekkers.

3. Outfits on point

Je thema heb je, de snacks staan klaar, nu hoeven jij en je gezin zich alleen nog te verkleden, bijvoorbeeld met een onesie. Iedereen kan een ander dierenpak aan doen of trek allemaal dezelfde aan. Plezier gegarandeerd en vergeet niet de leuke familiefoto’s te maken.

4. Rustige kinderen, gelukkige ouders

Je kind raakt misschien overweldigd van het hele kerstgebeuren. Denk dus ook aan een rustmoment. Heb je het druk met voorbereiden? Draag je baby in een draagzak, bijvoorbeeld van Baby Tula, waarin hij dicht bij jou tot rust komt, om daarna gezellig kerst mee te vieren. Zo genieten jullie beiden van de feestperiode.

5. Bewaar de herinneringen

Vergeet geen mooie foto’s te maken, houd wat details van jullie outfits bij en schrijf op hoe je kind het kerstfeest ervaarde. Deze herinneringen geef je een speciaal plekje in een mooie doos, zo kun je de gekoesterde momenten later delen met je kind.

7x leukste kerstfilms voor kinderen (waar wij stiekem ook van genieten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme