Zwanger aan het kerstdiner: 5x handige tips

Eten Japke Janneke Sybesma 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Carpaccio, rauwe zalm en bubbels.. Zit je dit jaar zwanger aan het kerstdiner? Dan ziet het menu er net even anders uit. Je moet er veel meer over nadenken wat je in je mond stopt. Vaak is dat niet zo moeilijk als je jouw eigen etentjes kunt verzorgen, maar rondom de feestdagen kan het voor meer uitdagingen zorgen. Zeker als je jouw zwangerschap nog even geheim wilt houden. In dit artikel geven wij een aantal tips om er toch een feestelijke periode van te maken.

Zoals iedere zwangere vrouw wellicht weet, moet je rekening houden met je voeding. Wanneer jij je eigen maaltijden kunt bereiden, is dat vaak niet zo moeilijk. Rondom de feestdagen kan het misschien meer uitdagingen met zich meebrengen.

Zwanger aan het kerstdiner

Hoe ga je daar nou op een handige manier mee om?

1. Gourmetten

Een hele gemakkelijk manier om zwanger het kerstdiner door te komen is gourmetten. Zo kun je natuurlijk gemakkelijk bepalen wat je eet, maar ook of het goed doorbakken wordt. Gourmetten is overigens ook een gemakkelijke manier om je zwangerschap nog even geheim te houden. Zo kun je namelijk ongestoord de dingen pakken die je mag eten zonder dat het opvalt en zonder dat je vooraf iets hoeft aan te geven bij de kok.

2. Zelf het kerstdiner verzorgen

Natuurlijk kun je het gehele diner gemakkelijk zwangerschapsproof houden wanneer je zelf het diner gaat verzorgen. Ook hierin kun je een eventuele zwangerschap nog verbergen, maar ook zonder teveel moeite rekening houden met wat wel en niet gegeten kan worden. Je weet zelf immers het beste wat wel en niet kan en het scheelt wellicht een hoop stress vooraf.

3. Alcoholvrije cocktails

Mis je toch dat glaasje bubbels of een lekker drankje wanneer je zwanger aan het kerstdiner zit? Er zijn online talloze receptjes voor alcoholvrije cocktails te vinden. Giet het in een mooi glas en jouw drankje voelt meteen een stuk specialer. Pas wel op met alcoholvrije varianten van bier, wijn of bubbels. Soms zit er toch een klein percentage alcohol in en het advies luidt toch om echt 0.0 varianten te drinken.

4. Vervang de rauwe vlees- en visgerechten voor vegetarische varianten

Ben je erg gehecht aan die carpaccio vooraf? Of genoot je altijd zo van die gerookte zalm? Veel gerechtjes zijn gemakkelijk te vervangen voor een vegetarische variant. Al eens gedacht aan een carpaccio van courgette of een tartaar van rode biet? Die extra groenten zijn overigens ook heel erg welkom voor je ongeboren baby.

5. Focus op de toetjes

Mocht je zwanger aan het kerstdiner zitten dan zit die tiramisu er helaas niet in. Gelukkig zijn er qua toetjes talloze opties! Chocola kan altijd en er zijn natuurlijk genoeg lekkere taartjes te maken die helemaal zwangerschapsproof zijn. Zo kom je ook meteen aan je zoete cravings, mocht je die hebben.

7 dingen die je wil doen tijdens een laatste kerst zonder kinderen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme