7 dingen die je wil doen tijdens een laatste kerst zonder kinderen

Zwanger Japke Janneke Sybesma 13 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Baby op komst? Wordt dit jullie laatste kerst met z’n tweetjes? Een goede reden om daar even extra van te genieten en bij stil te staan. Wat moet je echt nog doen tijdens deze laatste kerst zonder kinderen? In dit artikel geven wij een aantal suggesties.

Je leven staat op het punt om drastisch te veranderen. Reden genoeg om nog even met z’n tweetjes van deze dingen te genieten, nu het nog kan.

Laatste kerst zonder kinderen

Welke dingen zet jij op he to-dolijst?

1. Een grote boom met lekker veel ballen

Ten eerste heb je nog veel meer tijd om een boom rustig samen uit te zoeken en op te tuigen. Daarnaast is er ook meer kans dat deze nu nog veilig blijft staan. Een rondkruipende baby of actieve peuter brengt wat meer risico’s met zich mee. De ballen zijn natuurlijk voor kinderen heel interessant. Deze kun je nog lekker laag hangen, maar moeten echt veel hoger komen wanneer er kids in de buurt zijn.

Tevens mogen ze nu ook nog van glas zijn, want wellicht zijn in de toekomst plastic, houten of papieren ballen wel iets handiger. Mocht je overigens een echte boom hebben, vallen de naalden vaak veel sneller uit als er steeds een kindje tegenaan beweegt.

2. Lang tafelen tijdens kerst

Uitgebreid en ongestoord dineren kan nog gemakkelijk als er geen kinderen zijn. Nu je nog lekker met z’n tweetjes bent, is het lang tafelen iets waar je misschien extra van kunt gaan genieten. Vier, zes of misschien wel acht gangen tijdens de kerst? Geen probleem! Probeer hier extra van te genieten zo zonder kids.

3. Zoveel kerstborrels als je wilt

Je hoeft nog geen oppas in te schakelen dus neem het er nog even van! Je kunt allebei naar die kerstborrel gaan op dezelfde avond. Wanneer er kinderen komen, moet je toch al snel een oppas inschakelen als je beide op dezelfde avond op pad wilt. Je kunt nu nog ongestoord zoveel kerstborrels en avondjes meepakken als je wilt.

4. Kerstfilms kijken zonder in slaap te vallen

Wanneer je zwanger bent, is het misschien ook al best een prestatie: een kerstfilm kijken zonder in slaap te vallen. Nu er nog geen kinderen zijn deze kerst, is de kans in ieder geval groter dat je (nog) geen slaaptekort hebt opgelopen en je nog films kunt kijken zonder in slaap te vallen halverwege. Lekker!

5. Kerstdiner

Met kids zul je wellicht al vroeg beginnen aan het kerstdiner. Nu die er nog niet zijn, kun je in ieder geval gaan eten wanneer jullie daar zin in hebben en hoef je geen rekening te houden met bedtijden. Lekker vroeg beginnen of juist laat? Het kan allemaal!

6. Uitpakken met je kerstoutfit

Een kerstoutfit voordat er een kindje bij is? Je hoeft in ieder geval nog geen rekening te houden met ‘borstvoedingsproof‘ jurkjes of blouses. Daarnaast hoef je ook nog niet bang te zijn voor spuugvlekken, kreukels en andere ongemakken. Pak dus nog even extra uit met je outfit tijdens kerst nu er (nog) geen kindje bij is.

7. Vakantie is nog vakantie

Vakantie betekent ook nog echt vakantie. Zodra je kinderen hebt en deze vervolgens naar school gaan, betekent dit automatisch twee weken kerstvakantie. Natuurlijk heel gezellig, maar kan er ook voor zorgen dat je twee weken lang met je kids in de weer bent. Echt vakantie vieren en zelf een beetje bijkomen van die feestdagen is er dan misschien minder bij. Nu is vakantie nog echt vakantie. Dus heb je vrij tussen kerst en de jaarwisseling? Geniet nog even extra van de rust!

Handig! Zó maak jij je kerstboom kindvriendelijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme