Ilse (34): ‘We hebben afgelopen drie maanden maar één keer seks gehad’

Persoonlijk Laura Saija 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Aan het begin van de relatie konden Ilse en Martijn, zoals veel verliefde stelletjes, niet van elkaar afblijven. Ilse had daarom ook nooit verwacht dat ze het punt zou bereiken van maanden geen seks. “De laatste keer kon ik me bijna niet herinneren”, vertelt Ilse aan Famme.

“Na een relatie van zes jaar kun je wel zeggen dat we in een behoorlijke sleur terecht zijn gekomen. De seks was altijd goed, na een tijdje wel minder spannend, maar we wisten van elkaar wat we wilden.

Gewoon geen zin in seks

Toen Loa drie jaar geleden geboren werd, stond ons seksleven even op een laag pitje. Logisch, de hormonen gierden door mijn lijf na de bevalling. De borstvoeding verliep moeizaam en ik wilde geen gedoe aan mijn lijf. Gelukkig bloeide ons seksleven toen Loa ongeveer een jaar was weer op.

Toch bleef het een soort routine en deden we altijd hetzelfde. Op een gegeven moment werd ik helemaal niet meer opgewonden van Martijn. Hij probeerde mij op allerlei manieren te verleiden, maar ik had er gewoon geen zin meer in.

Gaat z’n gangetje

Op alle andere vlakken loopt onze relatie prima, het gaat z’n gangetje. We hebben lol met elkaar, hebben weinig ruzie en zijn zorgzame ouders. Ik moet toegeven dat we niet veel tijd voor elkaar vrij maken, want ik heb vaak avonddiensten en Martijn werkt overdag maar er zijn genoeg momenten waarop we seks zouden kunnen hebben.

Laatst begon Martijn over ons seksleven, hij vond dat we wel erg lang geen seks hadden gehad. Ik begon terug te denken aan onze laatste keer en ik kon het mij bijna niet herinneren. Het was zeker drie maanden geleden.

Mood killer

We bedachten samen wat we eraan konden doen, maar ik vertelde hem dat ik gewoon echt geen seksdrive had. Toch probeerde hij mij te verleiden en we liepen naar de slaapkamer om het daar voort te zetten.

Ik raakte in bed geïrriteerd tijdens het voorspel, want het duurde me te lang. ‘Doe het nou maar gewoon’, zei ik op een chagrijnige toon tegen hem. Ik geef toe dat het een mood killer was, maar Martijn stopte er direct helemaal mee.

Sindsdien is het probleem alleen maar groter geworden en praten we er ook niet zo makkelijk meer over. Ik vraag me af of het probleem echt bij mij ligt of dat de relatie gewoon niet meer goed zit. Ik hoop natuurlijk ook dat we ooit weer spetterende seks zullen hebben, maar ik zie het gewoon niet voor me met Martijn.”

Esther: ‘Ik fantaseer vaak over seks met mijn zwager’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme