Leona (35): ‘Mijn partner wil al vier jaar geen seks meer met mij’

Persoonlijk Vera Guldemeester 3 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Ondanks dat in veel relaties seks belangrijk is, hebben veel koppels weleens een dip in hun seksleven. Dit kan zeker het geval zijn als je al langere tijd samen bent met je partner. Bij Leona duurt haar seksloze leven inmiddels wel erg lang en daar zit ze echt mee. Haar partner wil namelijk sinds haar bevalling geen seks meer met haar. “Ik vraag me soms af of hij niet gewoon een ander heeft.”

“Ik leerde Alexander kennen in de kroeg toen we allebei net onze studie hadden afgerond. Zijn mooie blauwe ogen vielen mij direct op. We raakten aan de praat en hadden een gezellige avond. Daarna volgden er nog meer fijne avonden en snel daarna hadden we een relatie. We hadden op veel gebieden een klik, we konden uren praten en hadden een seksleven waar andere koppels jaloers op zouden zijn.

Kinderwens

Na een begin gemaakt te hebben aan onze carrière en elke kroeg, club en festival in onze stad uitgespeeld te hebben, waar we toe aan iets anders: een kind. Niet alleen Alexander was toe aan de volgende stap, ook ik kon niet wachten. Het leek ons heerlijk om zo’n kleintje op te zien groeien. Ik gooide de anticonceptiepil weg en we gingen aan de slag. Die periode was leuk en spannend, sinds het begin van onze relatie vijf jaar eerder hadden we het nog nooit zoveel gedaan.

Voorspoedige zwangerschap

Na vijf maanden werd ik niet ongesteld en voelde ik me lichtelijk misselijk. Alexander en ik keken elkaar aan, dat kon maar één ding betekenen: ik was zwanger. Toen de zwangerschapstest daadwerkelijk positief bleek te zijn waren we door het dolle heen. De zwangerschap verliep voorspoedig en vloog voorbij. Ik vond het een heerlijke tijd waarin ik door beide kanten van de familie vertroeteld werd. Ik vond het bijna jammer dat ik moest gaan bevallen.

Ingeknipt bij bevalling

Een week na de uitgerekende datum braken mijn vliezen. Even later kwamen de weeën ook snel op gang. Hoe snel de persweeën ook kwamen en hoe hard ik ook perste, onze dochter kwam er met geen mogelijk uit. Ik was ingeknipt, had gepoept en na elke perswee kwamen er meer aambeien bij, zei Alexander na de bevalling. Als ik dit van te voren had geweten had ik hem bij het hoofdeinde laten staan. Uiteindelijk werd onze dochter met behulp van een vacuümpomp geboren.

Geen seks meer

Sinds de bevalling van ons kind, vier jaar geleden, hebben we geen seks meer gehad. Hoeveel lingerie, jarretels en kinky pakjes ik ook uit de kast trek: hij wil niet. Ik vraag me soms af of hij niet gewoon een ander heeft. Hoe kan een gezonde man geen seks willen met zijn vrouw? Wanneer ik ernaar vraag zegt hij dat ik niet zo gek moet doen. Hij heeft gewoon geen zin. Ik heb een aantal keren zijn telefoon gecontroleerd maar ik kon niets geks ontdekken.

Verdrietig en onzeker

Ik ben door deze situatie erg onzeker geworden. Zou hij afgeknapt zijn op wat hij tijdens de bevalling heeft gezien? Hij heeft het daar namelijk meerdere keren over gehad. Ik heb al geopperd om met een relatietherapeut te praten, maar dat wil hij niet. Er is niets mis met hem, zegt hij. Hij heeft gewoon geen behoefte meer aan seks met mij. Ik kan het nog steeds niet geloven, de man die vroeger niet van mij af kon blijven en het liefste elke dag met mij wilde vrijen wil nu geen seks meer. Ik ben er erg verdrietig over want ik verlang nog wel naar hem.”

Inknippen tijdens de bevalling: alles wat je erover wil weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme