Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 6 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Leticia (28): ‘Ik ben jaloers op mijn vriendin omdat ze zulke makkelijke kinderen heeft’

Kinderen zijn doorgaans ontzettend leuk, maar soms kun je ze ook wel achter het behang plakken. Van dat laatste heeft Leticia heel vaak last: “Ik vind m’n kinderen strontvervelend. Ik ben jaloers op mijn vriendin, omdat het haar allemaal zo gemakkelijk lijkt af te gaan”.

“Ik wil helemaal niet jaloers op mijn vriendin zijn, maar elke keer als ik haar zie gebeurt het toch weer…”

Samen opgegroeid 

Toen Leticia en haar vriendin Linda in de brugklas in dezelfde klas kwamen werden ze al snel beste vriendinnen. “We kenden allebei niemand en zaten al snel bij alle lessen naast elkaar. We konden lachen, roddelen en praten over jongens. We waren twee blije meiden van 12 jaar oud. Eigenlijk ging dat de hele middelbare school zo door. Zij gaf mij extra motivatie om door te gaan en ik haalde mede dankzij haar mijn havo diploma op het nippertje. Ik was dan ook erg blij dat we allebei naar dezelfde opleiding in Rotterdam gingen.

Nieuwe liefde

Toen we aan onze studie verpleegkunde begonnen werden we alleen maar closer. Iedere dag moesten we van ons dorpje net naast Rotterdam naar de stad reizen. Samen was dit een stuk gezelliger. Na vier jaar hadden we allebei het diploma in onze handen, wat waren we trots. Daarna ging Linda direct aan het werk, zij kon bij haar stageadres blijven werken. Ik had nog niets op het oog. Ik vond dit geen probleem, omdat ik het ook wel fijn vond om nog even wat vrijheid te hebben. Ik besloot een halfjaar te gaan reizen. Ik ging naar Indonesië, Cambodja, Singapore, Japan en China. Tijdens mijn afwezigheid had Linda iemand ontmoet en niet snel na mijn terugkomst spraken ze al over kinderen. Dat was voor mij wel even slikken.

Twee kinderen in korte tijd

Toen Linda net was bevallen van haar eerste kindje ontmoette ik Tim, mijn grote liefde. Toen Linda’s baby vier maanden oud was bleek ze alweer zwanger te zijn van de tweede. Twee dagen na de eerste verjaardag van de oudste beviel Linda van haar tweede kindje. Toen ik zag hoe gelukkig Linda van haar kinderen werd gingen mijn eierstokken ook rammelen. Tim zag het aan mij en ook hij kon niet wachten. We besloten er dan ook voor te gaan. Na een halfjaar was ik zwanger. Ik was direct enorm misselijk en tijdens de echo zagen we dat ik zwanger was van twee kinderen.

Steeds meer jaloers op mijn vriendin 

Linda en ik bleven elkaar vaak zien. Of we nu samen een hapje gingen eten of dat we afspraken in de speeltuin met het hele gezin, we zagen elkaar bijna iedere week. Wat me steeds meer opviel was dat mijn twee jongens veel drukker waren dan haar zoons. In gezelschap konden die twee van mij echt niet luisteren. Ik schaamde me kapot. Na het zoveelste akkefietje merkte ik dat ik een beetje jaloers op mijn vriendin en haar gezin werd. Waarom ging alles bij haar van een leien dakje en bij mij zo moeizaam?

De jaloezie doet pijn

Nog steeds spreken we iedere week af en elke keer als ik ze zie wordt het verschil tussen onze gezinnen mij duidelijk. Hoe hard we ook ons best doen met de opvoeding van onze kinderen, ze luisteren slecht en doen vaak wat ze zelf willen. De kinderen van Linda luisteren goed, zijn beleefd en rustig. Ze vormen het ideale gezinnetje. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar ik ben stinkend jaloers op haar. Ik ben zo jaloers op mijn vriendin dat het bijna pijn doet.

Ai! 7 tekenen dat jouw beste vriendin jaloers op je is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme