Kijkers Een Huis Vol niet te spreken over brutale puberdochter: ‘Wat een taal’

Nieuws Wilma Groothuis 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Het populaire televisieprogramma Een Huis Vol zorgde ook dit seizoen weer voor genoeg vermaak. Wat de kijkers afgelopen week vooral opviel, was puberdochter Julia Zeldenrust (13), die met haar uitspraken voor een open mond bij de kijkers zorgde.

Een Huis Vol is helaas alweer voorbij, maar er valt nog genoeg over na te praten. Zo ook over de dertienjarige dochter van Jantina en Jozua Zeldenrust. Dat ze momenteel in de puberteit zit, is namelijk wel te merken.

Boodschappen doen met Joël

In een eerdere aflevering zagen we dat Julia samen met haar broertje Joël (10) naar de supermarkt werd gestuurd voor wat boodschappen. Daar aangekomen neemt ze gelijk de leiding. Ze geeft haar broertje twee boodschappenmandjes en zegt: “Jij mag ze alle twee van mij. Dan kan je raceauto spelen.” Joël pakt braaf de mandjes aan en trekt ze mee, waarop Julia zegt: “Hij is mijn hulpje.”

Nadat ze bij de kassa zijn geweest en de rugtas van Joël vol zit met allemaal boodschappen, neemt Julia opnieuw de leiding. “Joël, dit is jouw tas. Jij moet hem dragen. Geef het geld maar aan mij.” Haar broertje trekt met veel moeite de zware tas op zijn schouder en wanneer ze thuiskomen en hun vader de tas voelt, vindt hij het flauw dat Joël de tas moest dragen. Waarop haar antwoord is: “Hij is mijn pakezel, hé.”

‘Wat moet je?’

Waar veel kijkers zich ook over verbaasden, was een uitspraak van Julia in de laatste aflevering. De hele familie Zeldenrust maakte zich klaar voor een familie fotoshoot, alleen was Julia in nog geen velden of wegen te bekennen. Wanneer vader Jozua haar belt, neemt ze op met de woorden: ‘Wat moet je?’ Hoewel de ouders er niet echt van opkeken, waren de luisteraars hier niet over te spreken.

Zo zegt een twitteraar: “Dat moet ik niet tegen mijn ouders zeggen, want ik mag dan 28 zijn, maar krijg alsnog een pak slaag.” Een andere twitteraar verbaast zich ook over haar manier van opnemen: “Zo neem je de telefoon toch niet op? Wat een taal van die vreselijke puber.”

‘Dat had ik niet hoeven doen’

Nog meer twitteraars laten weten dat ze de uitspraak heel brutaal vinden:

Negen kinderen, maar altijd geduldig: veel lof voor moeder Janneke uit Een Huis Vol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme