Kiki (30) was niet welkom op een kinderfeestje: ‘Ik was te schaars gekleed’

Persoonlijk Valéry de Voijs 12 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kiki (30) heeft zelf geen kinderen en heeft geen kinderwens voor de toekomst. Haar beste vriendin daarentegen is moeder van drie jongens. De vriendinnen respecteren elkaars keuze, tot er een kinderfeestje op het programma staat en Kiki niet welkom is.

“Mijn vriendin en ik zijn als zussen. We kennen elkaar al sinds de basisschool en hebben dezelfde studie gedaan. Ieder weekend gingen we samen op ‘boevenpad’. We gingen uit tot in de vroege ochtend en waren niets vies van alcohol. Kortom, we hebben het altijd heel gezellig gehad.

Ongepaste kledingstijl

Hoewel wij daarna allebei onze eigen kant op zijn gegaan, zijn we altijd close gebleven. Zij trouwde en kreeg drie kinderen. Ik kocht een huis en ging daarna op wereldreis. Ieder zo zijn ding zou je denken.

Mijn beste vriendin kreeg drie kinderen. Haar middelste zoon was onlangs jarig en mijn beste vriendin organiseerde een kinderfeestje in de tuin. Ze nodigde wat familie uit en vriendjes van haar zoon.

Met een ingepakt cadeau stond ik op het punt om te vertrekken. Maar omdat ik mijn vriendin nog iets wilde vragen, belde ik haar op. Wij bellen elkaar altijd door middel van FaceTime. Haar zoon nam de telefoon op en was heel blij om mij te zien. ‘Kom je naar mijn feestje?’, vroeg hij meteen heel enthousiast.

Mijn vriendin nam al snel de telefoon uit zijn handen. ‘Trek wel even iets fatsoenlijks aan voor je hierheen komt’, was het eerste wat ze zei. Ik droeg op dat moment een zomerjurkje wat net boven mijn knieën viel. Ik wist niet wat ik hoorde en vroeg om uitleg.

Niet welkom op het kinderfeestje

Mijn vriendin legde uit dat dit een kinderfeestje was en mijn kledingstijl niet gepast was. Daarbij zouden er een heleboel ouders van vriendjes aanwezig zijn. ‘Ik weet zeker dat ik nog maanden moet aanhoren wat voor een schaars geklede vriendin ik heb.’

Het telefoongesprek liep uit de hand en uiteindelijk zei ze eerlijk dat ze zich voor mij schaamde als ik in een jurkje zou komen. ‘Als je met de kinderen speelt dan kruipen je jurkjes altijd omhoog en ziet iedereen je ondergoed.’

Beledigd hing ik de telefoon op en heb haar daarna een bericht gestuurd. Ik legde uit dat ik mijn outfit niet ging wisselen. Zij stuurde terug dat ik niet welkom was.

Het feestje is inmiddels een maand geleden en we hebben elkaar niet meer gesproken. Ik ben er nog steeds beduusd van en ben nog steeds beledigd en gekwetst.”

Van comfy tot chic: dé hipste modetrends voor moeders van deze lente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme