Wurmt jouw kind altijd zijn armpjes uit de gordels van de autostoel? Dít is de oplossing

Lifestyle Lisa van den Akker 17 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Kinderen en gordels, het is op z’n zachtst gezegd geen match made in heaven. Waar je newborn nog lekker rustig in z’n autostoeltje ligt, doet je dreumes er alles aan om zich als een ware Houdini te ontworstelen aan zijn gordels. Gelukkig is daar een oplossing voor.

De sluitingen van een goed autostoeltje zijn kindproof en voor een dreumes of peuter vrijwel onmogelijk om open te maken. Dat weerhoudt kinderen er echter niet van om te zoeken naar andere manieren om zich te ontworstelen aan hun zitje. Grote kans dat het jouw kind meermaals is gelukt om zijn kleine armpjes uit die gordels te wurmen. Klopt dat? Dan hebben wij nu de oplossing voor je.

Armpjes uit de gordels

Voor ondergetekende van dit artikel is het in ieder geval een bekend probleem. Hoe strak ik die riempjes ook aantrek. Regelmatig voel ik opeens twee handjes in mijn nek. Het is mijn dochtertje van 2 jaar dan weer gelukt om haar armpjes uit die gordels te wriemelen en ze hangt dan half uit haar autostoeltje. Niet echt veilig natuurlijk.

Ik was dan ook blij verrast toen ik deze hack op Instagram voorbij zag komen. En omdat er vast meer ouders zijn met dit probleem, deel ik deze eenvoudige oplossing graag met jullie.

De oplossing: gordelclips

Het is namelijk super simpel. Door de autostoelriempjes op borsthoogte bij elkaar te binden kan je kind zijn armpjes er niet meer zo gemakkelijk uitwurmen. De moeder op dit filmpje doet het heel eenvoudig met een herbruikbare sluiting voor verpakkingen, maar een kleine zoektocht op internet levert ons ook een aantal professionelere oplossingen op.

Zogenaamde gordelclips, zoals ze worden genoemd, zijn er in verschillende vormen en maten. Van vrij eenvoudige gordelclips tot wat ingewikkeldere gordelclips. Vanuit veiligheidsoogpunt zouden we je aanraden om liever een officiële gordelclip te gebruiken. Al is deze hack natuurlijk wel goed gevonden.

In onderstaande video zie je de hack met de verpakkingsclip.

https://www.instagram.com/p/Cv-DiccIGpv/

De babyuitzet van Lieke (35): ‘Door een heftig ongeluk vind ik de autostoel belangrijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen