Deze autostoeltjes worden afgekeurd door de Consumentenbond

Nieuws Demi de Boer 17 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Het is logisch dat de veiligheid van kinderen altijd voorop staat, ook in de auto. Het laatste wat je wilt, is je druk maken om de veiligheid van je kind terwijl je van A naar B rijdt. Een goed autostoeltje voor je kind is daarom onmisbaar.

Misschien denk je dat alle autostoeltjes goed zijn en aan de veiligheidseisen voldoen, helaas blijkt dit niet zo te zijn.

Consumentenbond keurt autostoeltjes

De Consumentenbond test halfjaarlijks nieuwe modellen autostoeltjes, deze keer werden er 25 nieuwe modellen getest. Inmiddels heeft de Consumentenbond 195 autostoeltjes getest. Zij testen de stoeltjes op veiligheid, gebruiksgemak en gevaarlijke stoffen.

De resultaten van de halfjaarlijkse test

Uit de afgelopen halfjaarlijkse test van de nieuwe modellen autostoeltjes, blijkt dat er twee modellen niet aan de voorwaarden voldoen. De Consumentenbond raadt het gebruik van de Kinderkraft Comfort up en de Urban Kanga Uptown TV107 af. Deze autostoeltjes bieden volgens hen te weinig bescherming bij een botsing van opzij. Daardoor is de kans op letsel bij een botsing groter voor kinderen die in deze autostoeltjes zitten.

Daarnaast kregen nog twee andere autostoeltjes een onvoldoende, omdat er brandvertragers in de bekleding zitten. Ik hoor je denken, brandvertragers zijn toch juist goed. Toch niet, dit materiaal zou namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid en daarom niet geschikt voor autostoeltjes.

Best getest

Verder is de Consumentenbond wel erg positief over de Cybex Anoris T i-Size, dit autostoeltje heeft een ingebouwde airbag. De airbag zorgt ervoor dat je kind beter beschermd wordt bij frontale botsingen dan met andere modellen. Dit stoeltje komt dan ook als beste uit deze halfjaarlijkse test. Helaas is dit autostoeltje niet voor elk gezin geschikt, hij kost namelijk 750 euro.

Accessoires maken autostoeltjes een stuk minder veilig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen