5x tips om je auto veiliger te maken als je rijdt met je kinderen

Eropuit Laurien Bleeker 29 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk weet je dat goede autostoeltjes voor kinderen een must zijn als je vaak met de auto en kids op pad gaat. Maar er zijn nog een paar dingen waar je op kan letten om je auto veiliger te maken als je rijdt met je kinderen.
Je vervoert namelijk je meest waardevolle bezit als je met kinderen gaat autorijden. Kijk maar eens of je deze checklist kan afvinken. Dan weet je dat je er alles aan doet om je auto zo veilig mogelijk te maken.

Tips om je auto veiliger te maken

Met deze tips doe je er alles aan om zo veilig mogelijk de weg op te gaan, samen met je kinderen.

1. Koop de juiste vloermat

Dat klinkt suf hè? Maar het is echt wel heel erg belangrijk. Als je vloermat versleten is en je koopt een mat die misschien net niet helemaal past, dan kan dat heel gevaarlijk zijn. De mat kan bijvoorbeeld op een verkeerd moment over je pedaal schuiven en dan zijn de gevolgen niet te overzien. Investeer dus in de juiste vloermat, één die voor jouw automerk of -model gemaakt is.

2. Investeer in een achteruitrijcamera

Niet elke auto is uitgerust met snufjes zoals een achteruitrijcamera. Gelukkig kan je die ook los aanschaffen. Met een achteruitrijcamera heb je altijd zicht achter je, zonder per se om te hoeven kijken (dit raden we alsnog wel aan). Ook je dode hoek heb je zo gecovered, dus het is de investering zeker waard. Je hebt al achteruitrijcamera’s voor een paar tientjes en ze zijn gemakkelijk en zonder bedrading geïnstalleerd in je auto.

3. Een dekentje voor onderweg

Je zal maar midden in de winter ergens stranden waar de hulpdiensten niet meteen kunnen komen. Dan wil je niet dat je kinderen in de kou staan, letterlijk en figuurlijk. Een dekentje in de auto is dan echt een lifesaver. Je kan er zelfs een paar plat in de achterbak leggen, dan nemen ze geen ruimte in en heb je altijd een warm deken bij de hand. Check? Check!

4. Een veiligheidshamer

Kost je nog geen tientje en je kan er levens mee redden. Natuurlijk hoop je ‘m nooit te hoeven gebruiken, maar een veiligheidshamer is toch wel een must om je auto veiliger te maken als je rijdt met kinderen. En ook zonder kinderen natuurlijk. Zo’n veiligheidshamer heeft een ingebouwd gordelmes waarmee je jezelf en anderen in noodsituaties kan bevrijden. Met de hamer tik je gemakkelijk een ruit in. Dat kleine voorwerp kan levensreddend zijn.

5. Check je banden om je auto veiliger te maken

De juiste bandenspanning is belangrijk om veilig te kunnen autorijden en ook het profiel van je autobanden moet goed zichtbaar zijn. Is dat versleten, dan kan je auto gaan slippen tijdens het rijden op een natte weg. Een belangrijk punt om af te vinken dus, om je auto veiliger te maken.

5x spelletjes om van iedere autorit een feestje te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

lifeasmama

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme