5x spelletjes om van iedere autorit een feestje te maken

Kinderen Valéry de Voijs 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Hebben jullie deze herfstvakantie een leuk tripje op de planning staan? Of je nu in de file belandt, of een paar uur over de Duitse snelweg sjeest… je wilt voorkomen dat de verveling toeslaat. Om jezelf, en je kids bezig te houden tijdens een (lange) autorit hebben wij een aantal leuke spelletjes op een rijtje gezet. En nee, hier komt geen telefoon of tablet aan te pas.

Genoeg van de eeuwenoude ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, dan zul jij deze spelletjes leuk vinden

Spelletjes voor in de auto

Niet alleen leuk voor op vakantie, ook korte autoritjes worden met deze spelletjes een feestje.

1. Raad het dier

Niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Iemand heeft een dier in gedachten en door middel van gesloten vragen komen jullie er samen achter om welk dier het gaat. Heeft het poten? Eet het vlees? Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

Accessoires maken autostoeltjes een stuk minder veilig

2. Laatste letter, eerste letter

Ook zo’n oude klassieker. Zegt iemand ‘slang’ dan is het aan de volgende om een dier te bedenken dat start met een G. Gans. Voor de volgende weer ‘slang’ zegt, en jij weer met ‘gans’ antwoord, is er natuurlijk wel de regel dat geen dier twee keer mag voorkomen. Handig als je kids het alfabet moeten leren!

Bonje op de achterbank? 8 tips om een autorit met kids gezellig te houden

3. Maak het verhaal af

Iets origineler dan het bekende ‘ik neem op vakantie en ik neem mee’ (alhoewel deze ook nog steeds leuk is). Laat iemand beginnen met het vertellen van een verhaal. Na een paar zinnen mag iemand anders inspringen en er een verrassende scene aan toevoegen. Wedden dat er een gek sprookje uitrolt?

4. Verboden woord

Leuk, maar stiekem ook zó irritant! Iemand verzint een woord wat niet gezegd mag worden. Vooral irritant als dat woord ‘ja’ of ‘nee’ is.

5. Vragenspel

Misschien niet echt een spel, maar jullie leren elkaar wel beter kennen. Niet zoveel inspiratie? Je vindt een heleboel ‘would you rather‘ vragen (voor kinderen) online, maar ook vragen als ‘wat is het meest beschamende wat je ooit hebt gedaan?’ of ‘wat is het meest vieze wat je ooit hebt gegeten?’

8x waarom opgroeien met een huisdier voor kinderen belangrijk is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme