5x tips om niet gek te worden van het thuiswerken

Lifestyle Valéry de Voijs 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Op het begin leek het heaven on earth: thuiswerken. En we geven toe dat het heerlijk is om niet iedere ochtend in die vervelende file te hoeven staan. Maar na een tijdje kan thuiswerken ook weleens saai worden. Met deze kleine aanpassingen blijf jij gemotiveerd

Of je nu in een kasteel woont, of werkt vanuit een klein appartement… als jij de hele dag thuis achter je laptopje zit kun je soms enorm gek worden.

Thuiswerken

Met deze tips voorkom je dat jij helemaal gek wordt

1. Ga vaker naar buiten

Als jij ‘s ochtends naar buiten gaat om de hond uit te laten, of je kids naar school te brengen, zul je merken dat je je dag met een frisse snoet begint. Ook gedurende de dag helpt zo’n fris windje om jezelf wakker te houden. Even de tuin in kan al voldoende zijn, maar een blokje om doet wonderen. Hoe druk je ook bent: er zullen vast een paar minuutjes zijn om er even op uit te gaan.

2. Plan een ontbijtje buiten de deur

Pas je planning aan, of neem je laptop gewoon mee. Met een headphone kan jij je gerust concentreren als jij je trakteert op een lekker ontbijtje. Gun jezelf bijvoorbeeld iedere woensdag zo’n uitgebreid ontbijt buiten de deur… Heb je wat om naar uit te kijken.

Aan alle thuiswerkende ouders; dit wil je even lezen

3. Verander je ochtendroutine

Jij hebt vast al jaren dezelfde ochtendroutine: douchen, ontbijt, kids naar school, koffietje, en gaan met de banaan. Hoe jij je ochtend ook plant, je zult het er maar druk mee hebben. Toch kan een andere ochtendroutine wonderen doen voor de rest van je dag. En nee, dit hoeft niet veel tijd te kosten. Als jij ‘s ochtends een kwartier buikspieren plant zul je al merken dat je je dag heel anders ingaat.

4. Verander je interieur

Schuif die bank eens naar de andere kant van de kamer, en zet je bureau eens voor het raam. Kun je tegelijk in de gaten houden wat die buuf nu heel de dag doet. Toch geen zin om je hele kamer te verbouwen? Dan kun je je bureau al een hele make-over geven. Wat plantjes, mooie boeken, een andere lamp, een nieuwe stoel of leuke posters aan de muur: het geeft een heel andere look!

5. Plan iets in de avond

Zit jij er in de namiddag helemaal doorheen? Zorg dat je iets leuks plant in de avond. Of je nu met je vriendinnetje afspreekt om te gaan sporten, bij dat nieuwe tentje reserveert, of met de kids naar de bioscoop gaat: als jij zorgt dat je iets in je agenda hebt staan voel jij je ‘s middags gemotiveerd om even door te werken. You’ve got this!

4 manieren waardoor je een pro in thuiswerken wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme