Slaapt je kind slecht(er) in de zomer bij heel warm weer? Dit kan je doen

Kinderen Laurien Bleeker 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Als de temperaturen buiten stijgen in de zomer, dan worden ook vele woningen flink opgewarmd. En die hitte blijft lekker hangen tussen de muren van de slaapkamers, waardoor het ’s nachts zweten geblazen is. Deze tips helpen om je kind beter te laten slapen bij warm weer.

Slechter slapen bij warm weer

Zelf slaap je waarschijnlijk al minder lekker en je kids komen ook moeilijk in slaap of zijn veel wakker, omdat ze het te warm hebben of dorst krijgen van de hitte. Ook gaan veel kindjes later naar bed als het nog zo warm is buiten, maar zijn ze wel vroeg wakker omdat de zon al op tijd door de ramen schijnt en de vogels beginnen te fluiten. Weinig slaap dus, zomers. Gelukkig zijn er wat tips die je kan toepassen om je kids beter te laten slapen bij warm weer.

7 redenen waarom kinderen niet willen slapen (en dit kun je er aan doen)

  1. Maak de slaapkamer koeler door flessen met ijswater voor de draaiende ventilator te zetten. Zo verspreid koele lucht zich door de slaapkamer. Als je zelf naar bed gaat, kan je de ventilator weer uitzetten.
  2. Haal het dekbed uit de overtrek en leg je kind alleen onder een overtrek of laken van linnen of katoen.
  3. Laat de zon niet in de slaapkamer komen, door de gordijnen zo veel mogelijk dicht te laten.
  4. Misschien is het koeler in een andere kamer? Laat je kindje daar dan (in)slapen als het moeite heeft met in slaap vallen door de warmte.
  5. Laat je mini overdag genoeg drinken, zodat hij ’s nachts geen dorst krijgt en daar wakker van wordt.
  6. Breng je kindje iets later naar bed, maar verschuif het ritme ook weer niet te veel. Begin de ochtend wel zoals gewoonlijk en ga lekker op tijd naar buiten. Van bewegen slapen kinderen ook weer beter ’s nachts.
  7. Douchen of badderen voor het naar bed gaan? Zorg voor een aangename temperatuur, vooral niet te warm. En gebruik eventueel een lavendel douchegel, dat werkt rustgevend.
  8. Geef een nat hydrofieldoekje of washandje mee, dit verkoelt het hoofdje of ruggetje van je kind en daardoor kan het makkelijker in slaap vallen.

Zo ga je veilig de zon in met je kinderen of baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Nieuws

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen