Zo ga je veilig de zon in met je kinderen of baby

Kinderen Laurien Bleeker 5 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu de zon zich eindelijk laat zien, gaan we massaal naar buiten om te genieten van die eerste warme zonnestralen. Spelen in de tuin, gezellig naar het strand, picknicken in het park: fijne momenten samen, maar het is ook oppassen geblazen.

De zon kan namelijk in no time veel schade aanrichten aan de huid van je baby, kindje of die van jezelf. Ook als je zwanger bent, moet je extra voorzichtig zijn in de zon. Met deze tips gaan jij en je kids veilig de zon in.

Je baby veilig in de zon

Eigenlijk is je baby het veiligste in de zon door hem niet in de zon te leggen. Vermijd direct zonlicht tot je kind een jaar of twee is.

Niet voor niets wordt de huid van je kind een teer babyhuidje genoemd: de huid is nog maar dun en niet gewend aan zonnestralen, waardoor je baby heel snel verbrandt.

Leg je baby dan ook in de schaduw, maar smeer het alsnog in met een spf 50. Bescherm eventueel nog extra met een laagje dunne kleding, een zomerhoedje of uv-werende kleding.

En laat je mini genoeg drinken in de warmte. Let ook op plekken waar de warme blijft hangen, zoals een tentje of de kinderwagen: zorg altijd voor voldoende frisse lucht.

Dit is waarom je jouw zonnebrand nóóit moet delen met je kind

Veilig in de zon met je kindje

Melanine is de natuurlijke bescherming tegen de zon die je huid aanmaakt, maar kinderen doen dit tot hun vierde niet tot nauwelijks. Smeer je kind dan ook altijd in met de hoogste factor (30 minuten voordat hij de zon in gaat) en vermijd de zon op het heetste moment van de dag: tussen 11:00 en 15:00 uur.

Een hoed of pet is geen overbodige luxe en gaat een zonnesteek tegen. Houd ook rekening met de ogen van je kind, laat hem dan ook het liefste een zonnebril dragen.

Ligt je kindje graag in het water? Zorg dan voor zwemkleding die beschermt tegen uv-straling. Laat hem genoeg water drinken en geef hem lekker veel waterijsjes, daar zegt je mini vast geen nee tegen.

Zonnebrandcrème van vorig jaar? Dit is de houdbaarheidsdatum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NCV Cosmetica

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen