Zwanger? Hier moet je aan denken als je de zon in gaat

Ouderschap Laurien Bleeker 3 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Nu de zon zich eindelijk laat zien, gaan we massaal naar buiten om te genieten van die eerste warme zonnestralen. Spelen in de tuin, gezellig naar het strand, picknicken in het park; het zijn fijne momenten samen, maar het is ook oppassen geblazen als je zwanger bent.

De zon kan in no time veel schade aanrichten aan de huid van je baby, kindje of die van jezelf. Ook als je zwanger bent, moet je extra voorzichtig zijn in de zon. Met deze tips ga jij tijdens je zwangerschap veilig de zon in.

Veilig zonnen als je zwanger bent

Als je zwanger bent, kan je last krijgen van een zwangerschapsmasker. Dit zijn vlekkerige verkleuringen van je huid, meestal op je gezicht, doordat je huid wordt blootgesteld aan uv-straling.

Dit komt doordat je hormoonhuishouding is veranderd in je lichaam. Zo’n zwangerschapsmasker is niet gevaarlijk, maar we kunnen ons voorstellen dat je het niet mooi vindt.

Insmeren kun je leren: dit moet je weten over zonnebrandcrème

Het verdwijnt vaak na een jaar weer, maar kan soms ook nog lang blijven zitten. Zorg er dan ook voor dat je zo min mogelijk in direct zonlicht komt met je gezicht én smeer je elke dag meerdere keren in met zonnebrandcrème met spf 50.

Ga je met je dikke buik de zon in? Smeer deze dan extra goed in of leg er een hydrofiele doek overheen (komen die meteen van pas!), want je huid is een stuk kwetsbaarder omdat het uitgerekt is.

En ten slotte: drink genoeg met de warmte. Je lichaam werkt voor twee en heeft dus extra vocht nodig als het zo warm is, nog meer dan wanneer je geen baby draagt.

Zonnebrandcrème van vorig jaar? Dit is de houdbaarheidsdatum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme