Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze DIY hack vang je binnen no time alle fruitvliegjes in de keuken

Je bent gezond bezig en hebt veel fruit in huis gehaald. Hartstikke goed! Alleen brengt een volle fruitmand helaas een nadeel met zich mee, namelijk fruitvliegjes. Bummer. We leren je in dit artikel fruitvliegjes bestrijden met één handige DIY hack.

We hebben de eersten al gespot: fruitvliegjes. Zodra de maand ‘juni’ op de kalender te vinden is en de temperaturen omhoog gaan, is het vrij spel voor fruitvliegjes en dat merken we in de keuken. Natuurlijk is de keuken goed schoonmaken een mannier van fruitvliegjes bestrijden, maar hoe zorg je ervoor dat die krengen weer weggaan als je ze eenmaal hebt?

Bij onze zusterwebsite Roomed vonden we een super tip die goed lijkt te werken. Je hoeft er niet voor naar de winkels – deze goedkope hack maak je als DIY en je zult er de meeste fruitvliegjes mee vangen. Zeker het proberen waard dus.

Juicy! 6x deze onbekende fruitsoorten zijn supergezond én lekker

Fruitvliegjes bestrijden met deze DIY

Om de fruitvliegjes te vangen heb je een aantal dingen nodig die waarschijnlijk al gewoon in jouw keukenkastje te vinden zijn.

  • Een theeglas
  • Een stuk rond papier (waar je een trechter van kunt maken)
  • Plakband
  • Een stuk zoet rijp fruit (aardbeien, perzik, mango, nectarine etc.)
  • Afwasmiddel
  • Scheutje water

De werkwijze is simpel: snijd eerst het fruit klein en leg dit op de bodem van het theeglas. Je kunt eventueel de fruitsappen nog wat uitpersen zodat er een lekkere zoete geur vrijkomt. Vul het glas verder met een klein scheutje water en wat afwasmiddel, en roer dit even goed door elkaar.

Daarna maak je van een stuk papier een trechter. Deze trechter moet groot genoeg zijn om aan de randen van het theeglas vastgeplakt te kunnen worden. Uiteraard heeft de trechter een klein gaatje aan de onderkant nodig, zodat de fruitvliegjes daar doorheen kunnen.

Als je de trechter (zorgvuldig!) hebt vastgeplakt aan het theeglas, dan is het afwachten geblazen. Zet jouw DIY fruitvliegjes val naast de fruitmand en je zult zien dat het theeglas binnen no time vol zit met fruitvliegjes. Door de afwasmiddel kunnen de vliegjes niet meer wegvliegen, en dus heb jij er geen last meer van. Handig!

Tips om die vervelende fruitvliegjes uit je keuken te houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme