Smooth! 10 x Originele dingen die iedere man graag wilt horen

Algemeen Valéry de Voijs 2 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Volgens cabaretier Chris Rock hebben vrouwen niet veel nodig: “There are only three things women need in life: food, water and compliments”. En wij hebben nieuws voor je Chris… mannen verschillen niet zoveel van vrouwen! Geef mannen een complimentje en je ziet hun ego groeien waar je bij staat. Ben je klaar met de standaard complimentjes? Dit zijn van die originele dingen die mannen graag horen.

Of je nu wilt flirten, of je schoonvader een fijn gevoel wilt bezorgen… complimentjes doen het altijd goed bij de guys. Bedenk wel dat mannen andere dingen graag willen horen dan vrouwen. Complimenteer jij een vrouw om haar fijne uitstraling? Dan zal ze daarvan gaan stralen. Mannen daarentegen geven niet zoveel om hun uiterlijk, dus dan maakt zo’n opmerking niet zoveel impact.

Ego strelen

Ze zullen het niet snel toegeven, maar mannen hebben nu eenmaal een enorm ego (sorry guys, don’t blame the messenger). Met deze dingen laat je een man als een superhero voelen.

1. ‘Wil je me even helpen?’

Iedere jongen wilt een held zijn. Iedere volwassene man de redder in nood. Zo simpel is het nu eenmaal. Als jij dus vraag om zijn hulp, zal dat zijn ego strelen en voelt hij zich eventjes jouw eigen superhero.

2. ‘Je bent hier echt goed in!’

Mannen zijn nu eenmaal competitief en resultaatgericht. Als jij ze dus een complimentje geeft over hoe goed ze het doen, zal hem dit een mega goed gevoel geven. Dit soort complimentjes zullen ze echt niet snel gaan vergeten

3. Wat ben je sterk!

Of je deze man net hebt ontmoet, of al vijf jaar aan zijn zijde loopt.. dit compliment doet het altijd goed. Een man voelt zich nu eenmaal graag megasterk. Vooral als je nonchalant even zijn arm aanraakt en dan onder de indruk bent van zijn spierballen levert hem zeker een trots gevoel op

4. Ik ben trots op je

Dit is natuurlijk ook heel lief om te zeggen. Zelf gaan wij ook glunderen als iemand trots op ons is. Mannen willen niet alleen presteren, maar ze willen ons ook graag gelukkig maken. Door te laten weten dat je trots op hem bent zal hij dit zien als een bevestiging dat je onwijs blij met hem bent.

5. Je bent beter dan andere mannen

Komen we weer even op dat competitieve stukje. Hij wilt natuurlijk dat jij hem beter vind dan al die andere mannen. Hij is de ultieme winnaar. Zoals er tegen James Bond werd gezegd: “If the only thing left of you was your smile and your little finger, you’d still be more of a man than anyone I’ve ever known”.

6. Ik moest aan je denken

Kijk, het gaat bij mannen echt niet alleen over zijn mannelijkheid en ego. Hij investeert zijn tijd en emoties in jou en vindt het natuurlijk fijn om te horen dat jij dat ook doet. Afhankelijk van de context kan er natuurlijk een sexy lading aan zitten maar dat laten we helemaal aan jou over

7x waarom het fijn is om iedere dag iemand een compliment te geven

7. Ik wil je nu

Is het je weleens opgevallen dat mannen niet zo goed zijn in stille hints? Maak het duidelijk met deze uitspraak. Als jij hem duidelijk vertelt wanneer je hem wilt, zal hij met rode oortjes glunderen. Nog meer dan seks zelf vinden mannen het super opwindend als ze voelen dat een vrouw naar ze verlangt.

8. Je mag alles met me doen

Ok, we snappen dat een man dat chill vind om te horen, maar spreek misschien wel even wat grenzen af. Je wilt niet dadelijk vastgebonden aan de bedrand van slagroom snoepen terwijl je je helemaal niet relaxed voelt.

9. Zijn naam

Dale Carnegie kwam met de quote: “A person’s name is to that person the sweetest and most important sound in any language” en daar zijn we het helemaal mee eens. Bij het horen van je naam (en trouwens ook een afkorting) gaat hij gegarandeerd een warm gevoel krijgen. Zo noemen zijn moeder en beste vrienden hem waarschijnlijk ook.

10. Als ik jou toch niet had…

Niet alleen mannen hoor, maar iedereen vindt dit fijn om te horen. We willen ons allemaal belangrijk en waardevol voelen. Zelfs als jij met kerst deze opmerking naar de postbode gooit, zal je zijn dag helemaal compleet maken.

11. Je bent echt goed in bed

Seks is nu eenmaal heel belangrijk voor mannen en ook al kan de meest zelfverzekerde man stoer praten over zijn bedprestaties.. alle mannen zijn een tikkie onzeker wanneer het over hun sekskwaliteiten aankomt. Je zult maar weinig mannen tegenkomen die zich nooit onzeker voelen.

12. Je inspireert me

Of het nu om de postbode gaat of je jeugdliefde, iedereen wilt natuurlijk wel een positieve impact maken in iemands leven. ALs je tegen een man zegt dat je hem inspireert laat je hem op een hele originele manier weten hoe belangrijk hij voor je is, en krijg hij bevestiging dat hij goed bezig is.

Good luck!

Waarom kunnen vrouwen maar moeilijk complimenten accepteren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mannenbrein

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme