Anoniem: ik werd aangerand door mijn schoonmaker

Persoonlijk Redactie 2 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Toen ik net gescheiden was, woonde ik met twee kinderen en begon weer een beetje op orde te komen. Soms had ik het erg druk met werk, dus ik besloot een schoonmaker in te huren. Nu wilde ik geëmancipeerd zijn en niet voor het stereotype gaan en voor een vrouw kiezen. Dus koos ik voor een naar het leek aardige man, via Marktplaats. Helaas, aangerand door mijn schoonmaker.

Aangerand door mijn schoonmaker

Vaak was ik er niet als hij schoonmaakte, soms alleen even in het begin. Het was een aardige man afkomstig uit Zuid-Amerika, met een relatie en een dochter, die nog in zijn geboorteland woonde. Hij bracht veel tijd door in de sportschool, nam ik aan, want het was een enorme kleerkast.

Vaak kletsten we over koetjes en kalfjes. Ik vertelde over een massage-opleiding die ik was gaan doen, hij over zijn beslommeringen. Achteraf denk ik: had ik dat van die massage-opleiding maar nooit gezegd, misschien heeft dat hem een verkeerde indruk gegeven. Maar ja, dat is blaming the victim door mijzelf.

Foto van zijn dochter

Op een dag was ik thuisgebleven en aan het werk. Ik zat op de bank met mijn laptop op schoot te werken en hij was de woonkamer aan het stofzuigen. Opeens duwde hij zijn telefoon met een foto van zijn dochter onder mijn neus. Ik zei nog: leuke meid en daarna was hij me ineens hevig aan het zoenen. Ik wist niet wat me overkwam en vond het verschrikkelijk.

Met veel moeite wist ik me los te maken uit zijn omhelzing en zei dat dit niet de bedoeling was. De adrenaline raasde door me heen, het leek wel een film. Vervolgens verontschuldigde hij zich op duizend manieren en maakte het gebaar van een omhelzing om het weer goed te maken. In mijn naïviteit (ja, zeg dat wel) dacht ik dat het om een vriendschappelijke knuffel ging. Ik kende hem tenslotte al twee jaar en ik dacht: prima, vergissing, kan gebeuren.

Vervolgens begon het weer en voor ik het wist had hij me half ontkleed en bovendien zijn penis tevoorschijn gehaald waarop hij mijn hand legde. Ik verstijfde. Het was net of ik boven mezelf zweefde. Ik deed niks en dacht: ik moet in het zicht blijven voor voorbijgangers en straks mijn handen wassen. Ik was ook bang omdat ik dit al niet van hem verwacht had, dus waar was hij nog meer toe in staat als ik me zou verzetten? Hij was zeker weten sterker dan ik.

Hij duwde me richting gang, richting de trap naar boven waar mijn slaapkamer was. We stonden in het halletje te worstelen en ik wist de voordeur open te krijgen en zei: ‘je moet nu weggaan’. Dat deed hij gelukkig.

Daphne (27): ‘Ik werd aan mijn schouders de bar op getrokken’ #MeToo

Ander slot op de deur

Daarna stond ik te trillen op mijn benen en kreeg nog appjes van hem waarin hij aangaf waar hij allemaal aan dacht en wat hij hoopte nog te doen. Blijkbaar was de boodschap niet tot hem doorgedrongen. Ik heb hem laten weten dat hij nooit meer bij me langs moest komen en heb een ander slot op mijn deur genomen. Hij reageerde alsof hij degene was die wat aangedaan was. Ik had hem zijn werk afgenomen en ook alle vriendinnen gewaarschuwd die een schoonmaker zochten en aan wie ik hem eerder had aanbevolen.

Nog een tijdlang ben ik bang geweest als ik alleen in een ruimte met één of meer mannen was. Gelukkig is dat langzaam weg gegaan. Maar sindsdien heb ik nooit meer voor een mannelijke schoonmaker gekozen. Dan maar niet geëmancipeerd.

Waarom grenzen stellen in je relatie belangrijk is (maar hoe doe je dat?)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme