Dit is waarom jij vriendschap met andere moeders wilt hebben

Lifestyle Valéry de Voijs 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Let’s be honest. Het moederschap is anders dan wij ons hadden voorgesteld. Het is chaotisch, vermoeiend en het maakt ons soms mega onzeker. Nu zullen vriendschappen met andere moeders deze obstakels niet zomaar laten verdwijnen, maar ze kunnen je leven wel een stuk beter maken.

Wij sommen de redenen even voor je op.

Vriendschappen met andere moeders

Alhoewel je sommige vrienden wel achter het behang kan plakken (denk aan die ene vriendin die telkens jullie afspraken last minute afzegt), leveren de meeste vriendschappen veel mooie momenten op. Zo is het zelfs bewezen dat het hebben van vrienden helpt om stress te verminderen. Daarbij helpen vrienden bij een overall geluksgevoel en bij het verbeteren van je zelfvertrouwen.

Ook al heb jij nog zoveel leuke vrienden, toch mag dit type vriendin niet ontbreken; de vriendschap met andere moeders. Dit is waarom;

Om je eraan te herinneren dat je er niet alleen voor staat

Vergeleken met sommige vriendinnen (zonder kids) kun jij je misschien het gevoel hebben dat er iets mis met je is. Hoe kunnen zij in hemelsnaam tot drie uur ‘s nachts doorfeesten, terwijl jij na het eten al loopt te gapen? Vriendschappen met andere moeders zijn er om jou eraan te herinneren dat er absoluut helemaal niets mis met je is. Eindelijk een vriendin die je begrijpt en niet veroordeelt.

Ze hebben geen moeite om op te passen

Ze zijn gewend aan tantrums, halen hun neus niet op bij een volle luier, hebben voldoende kindersnacks in huis, zijn in het bezit van reservekleding voor jouw kind en weten hoe ze je kids moeten amuseren. Zo kunnen we nog wel even doorgaan maar je snapt het punt. Moeder-vriendinnen zijn de beste oppassers.

Ze begrijpen wat jij belangrijk vindt

Op de eerste verjaardag van jouw kind kunnen heleboel mensen afzeggen, maar niet die moeder-vriendin. Zij staat ‘s ochtends op de stoep om jou te helpen met de versieringen, en zal langs de bakker gaan om die taart op te halen als jij met je handen in de luiers staat. Niet omdat zij zo’n geweldige partyplanner is, maar omdat ze begrijpt hoe belangrijk het voor je is. Een verjaardag van je kind is nog belangrijker dan je eigen verjaardag. Zal niet iedereen begrijpen, maar die moeder-vriendin zeker wel.

Zij inspireren je

Je kunt enorm van ze leren. Wellicht zie jij dingen die je juist anders zou doen, of raak je geïnspireerd door hun manier van opvoeden. Wat jij ook uit de vriendschap met een andere moeder haalt, je wordt er gegarandeerd wijzer van.

TikTok-moeder legt hilarische reden uit waarom ze maar geen mom friends heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme