Niet zo blij ei: alle Kinder Surprises uit de winkel na besmettingen

Gezondheid Lise Steegmans 6 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

O jee. Ferrero, het beroemde bedrijf achter de ó zo lekkere Kinder Chocolade haalt een heleboel producten uit de winkel. Dit doet het bedrijf omdat mensen in verschillende Europese landen ziek zijn geworden na het eten van de chocolade.

En dan mag je denken aan Kinder Surprise eieren, Kinder Shokobons en Kinder Happy Moments.

Kinder-Chocolade besmet door salmonella

Heb jij onlangs een van de producten van Kinder Chocolade in huis gehaald? Dan is het advies om deze lekkernijen vooral niet op te eten. In verschillende Europese landen zijn mensen ziek geworden na het eten van de chocolade vanwege een salmonella-bacterie. Die bacterie kan leiden tot misselijkheid en diarree. Voor zwangere vrouwen, jongere kinderen en ouderen is deze bacterie echter gevaarlijker; zij kunnen er door overlijden.

In Nederland zijn zeker twee kinderen ziek geworden.

Hoe de salmonella-bacterie terecht is gekomen in de Kinder Chocolade is niet bekend. Ook gaat het om een preventieve maatregel, want of de besmettingen echt door Kinder Chocolade komt, is nog niet honderd procent bewezen. In Groot-Brittannië hadden zeker 63 zieke mensen dit soort chocolade gegeten, dus de kans is aanwezig. Om die reden stopt Ferrero met de verkoop van de producten.

Zin om eens te snoepen, maar wil je het toch relatief gezond houden? We verdiepen ons in de wereld van suikervrij snoep.

Dit is het makkelijkste recept voor chocoladecake ooit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme