Kinderfeestje? Met deze DIY’s hebben de kids de tijd van hun leven!

Kinderen Laurien Bleeker 26 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Is je kind binnenkort jarig en staat een kinderfeestje op de planning? Dan komen deze DIY’s vast goed van pas. Want als het weer het niet toe laat om buiten een feestje te vieren, dan gaan jullie gewoon binnen aan de slag!

Versier het huis, zet allemaal lekkers op tafel en bedenk een paar DIY’s voor de kinderen. Daar hebben ze wel even vermaak van en ze gaan naar huis met de mooiste zelfgemaakte items. Tip: bij winkels als Søstrene Grene, Xenos en Action vind je de leukste knutselspullen voor weinig.

Kinderfeestje DIY’s

Hiermee hou je ze wel een tijdje bezig…

1. Sieraden maken

Een armbandje, enkelbandje, vriendschapsringen, een naamketting: alles kan! Haal lint, touw, kralen, bedeltjes, sluitingen en andere materialen in huis voor het maken van de mooiste sieraden. Laat de kids hun eigen creativiteit gebruiken en ze gaan trots met een eigen sieraad naar huis.

2. Glittertattoos maken

Haal wat sjablonen, penselen en glitterschmink in huis en laat de kinderen bij elkaar de mooiste glittertattoos ‘zetten’.

3. Slijm maken

Als je niet vies bent van een beetje troep na het feestje, laat de kinderen dan zelf slijm maken. Dit blijft leuk (zelfs voor volwassenen, zeggen we er stiekem bij). Blijf er wel bij, want de ingrediënten op zich zijn eigenlijk niet om mee te spelen. Je hebt nodig per kind: 100 ml doorzichtige knutsellijm, een halve theelepel baking soda, een scheutje lenzenvloeistof met Borax (check de ingrediëntenlijst).

Verder eventueel: kleurstof, glitters, foam balletjes en andere knutselspulletjes die je in het slijm kan verwerken. Geef elk kind een bakje en giet daar de lijm en baking soda in. Deze ingrediënten mogen door elkaar geroerd worden en voeg daarna een scheutje lenzenvloeistof toe. Roer tot een slijm en kneed het dan als een deeg. Als het erg plakt kan je nog wat lenzenvloeistof toevoegen. Het doorzichtige slijm is klaar, nu kan het kliederen met kleurstof, glitters en balletjes beginnen! Leuk is om de kids ook een potje te laten versieren, waarin ze het slijm mee naar huis kunnen nemen.

4. Eigen letter versieren

Bij Xenos heb je grote letters van karton: koop voor elk kind de eerste letter van de voornaam. Haal vervolgens versiering in huis, denk aan schelpen, mozaïekstenen, glitters of glitterstenen, kralen, droogbloemen of knopen. Vergeet geen lijmpotjes te halen en laat de kinderen hun eigen voorletter versieren die ze mee naar huis mogen nemen.

5. Unicorn haarband maken

Met een simpele haarband, een hoorn geknipt uit goud glitterpapier, wat nepbloemen en lijm kom je al een heel eind!

6. Lippenbalsem maken

Je hebt nodig: een grote pot kokosolie, honing, limonade óf een oude lippenstift in een mooie kleur, kleine bakjes met deksel, een kom en een steelpan. Smelt de kokosolie au bain-marie en voeg hier naar smaak (yes, je kan dit met kokosolie gewoon proeven) honing aan toe. Voor wat kleur kan je er limonade doorheen roeren of een mespuntje oude lippenstift. Met een kleine sauslepel en een trechter kunnen de kindjes hun bakjes vullen met de vloeibare lipgloss. Zet de potjes vervolgens in de koelkast zodat de kokosolie weer een vaste vorm krijgt. In de tussentijd kunnen de deksels van de potjes mooi versierd worden.

7. Dinorugzak maken

Koop per kind (en eventueel wat reserve) een kleine canvas rugzak, watervaste stempelinkt, dinostempels (of andere figuurtjes, net wat je kind leuk vindt) en zorg voor een stuk karton per kind. Leg de tassen recht en schuif het stuk karton erin, zodat de inkt niet doordrukt. Laat je kids lekker stempelen op hun eigen tas en laat de inkt goed drogen. Handig is om de tas als de inkt droog is nog even te strijken (leg hier bakpapier tussen), of geef deze tip mee aan de ouders. Zo fixeer je de inkt en blijft het beter zitten.

8. Fossielen en sporen maken

Met zoutdeeg of zelfdrogende klei kunnen kinderen de mooiste creaties maken. Zoals fossielen of sporen. Laat ze dino- of insectenfiguren in de klei drukken voor coole fossielen of de poten van dino’s en andere lievelingsdieren.

9. Ninjago maskers maken

Als je even op Google of Pinterest zoekt vind je vele free printables of sjablonen voor verschillende Ninjago maskers. Laat de kids zelf kiezen, knippen en plakken voor hun eigen unieke Ninjago (of ander lievelingsfiguur) masker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme