Waarom koud douchen hartstikke goed voor je is

Gezondheid Chiara Izelaar 26 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar douchen met koud water is hartstikke gezond! Naast het feit dat een koude waterplens je meteen wakker schudt zijn dit ook goede redenen om je douchebeurt voortaan af te sluiten met een koude straal.

Waarom een koude douche hartstikke goed is

1. After workout

Heb je een intense workout achter de rug en kom je de trap amper op? Een koude douche vermindert je spierpijn. Het is nog beter om direct na je training onder een koude douche te stappen. Atleten doen dit niets voor niets…

2. Een gezond hart

Koud water zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen eventjes en verwijden vervolgens weer. Op deze manier stimuleer je je bloedcirculatie en daarmee de gezondheid van je hart-en vaatstelsel. Een optimale bloedcirculatie gaat cellulite trouwens ook tegen!

3. Een stralende look

Heet water droogt je haar en huid uit, waardoor de natuurlijke oliën verloren gaan. Was je haren daarom liever met koud water. Je lokken zullen stralen als nooit te voren! En je huid ziet er glad en strak uit. Ideaal!

4. Immuun booster

Koud water zorgt voor meer flexibiliteit in je lymfevaten. Deze zorgen voor het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam en beschermt je tegen kwaaltjes. Heb je een zwak immuunsysteem? Dan weet je wat je te doen staat.

5. Vet burner

Je hebt wit en bruin vet. Wit vet zorgt voor zwembandjes, bruin vet houdt je lichaam warm. Als je onder de koude douche stapt wordt het bruine vet geactiveerd, waardoor je meer energie krijgt en calorieën verbrandt om je lichaam warm te houden. Kus die sportschool maar vaarwel!

6. Happy feelings

Koude douches trainen je zenuwstelsel, waardoor je stressvolle situaties beter kunt handelen. Zit je niet lekker in je vel? Heb je een vette deadline? Stap onder de koude douche!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Happywithyoga

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme