Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Kreeft over het karakter van je kind

Horoscoop Valéry de Voijs 6 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Kreeften worden geboren tussen 21 juni en 22 juli, na het sterrenbeeld Tweelingen. Benieuwd wat een Kreeft typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind dit sterrenbeeld heeft? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Kreeft zegt over het karakter van je kind.

Kinderen met het sterrenbeeld Kreeft zijn ontzettend lief, erg gevoelig en daardoor vaak overprikkeld. Met hun grote fantasie kunnen ze uren dagdromen, en zullen helemaal opgaan in een rollenspel.

Hun gevoeligheid kan ze soms in de weg zitten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld moeite hebben met hun emoties, en hebben dan ook veel behoefte aan rustmomenten. Door het zachte karakter kunnen Kreeften zich vaak kwetsbaar voelen. Je zult dan ook merken dat ze zichzelf willen beschermen, en een ‘muurtje’ optrekken. Ze lijken dan humeurig of onbereikbaar, maar zijn in werkelijkheid juist heel beschermend over hun eigen kwetsbaarheid.

Een kind met sterrenbeeld Kreeft

Omdat kinderen met het sterrenbeeld Kreeft zo gevoelig zijn, hebben ze een sterke intuïtie. Ze kunnen feilloos aanvoelen wanneer er stress in huis hangt, en weten precies wanneer jij zelf niet lekker in je vel zit. Die intuïtie zal hen later helpen om goede beslissingen te nemen. Kreeften-kinderen zijn daarbij ontzettend lief en denken daarbij vaak aan anderen. Ze hebben vaak geen moeite met het delen van hun speelgoed of snoepjes. Kinderen met dit sterrenbeeld zijn overigens heel loyaal. Wanneer jij eenmaal hun hartje hebt veroverd, zullen ze je niet meer laten gaan.

Opvoeden van een kind met sterrenbeeld Kreeft

Een kind met sterrenbeeld Kreeft is gek op water. Je zult hem of haar dan ook veel plezier doen met een uitstapje naar het zwembad, een lekker warm bad, spetterende douche-sessie en alle vormen van watersport. Daarbij hebben Kreeften veel fantasie. Ze zullen ze niet alleen veel dagdromen, maar ze zijn heel goed in rollenspel. Het spelen met poppen, toneelspelen, of het vertellen van verhalen; Kreeften zijn er dol op. Het is overigens belangrijk dat je Kreeften in hun waarde laat. Plaag ze niet te veel, maar geef ze voldoende positieve aandacht.

Op school

Door de gevoelige aard van Kreeften kunnen zij snel overprikkeld raken. Een groot klaslokaal vol drukke kinderen is dan geen optimale omgeving. Kreeften zullen zich uit bescherming dan ook vaak afsluiten waardoor ze geen aansluiting maken bij andere kinderen. Het beste is dan dat kinderen met dit sterrenbeeld zich op één vriendje tegelijk concentreren. Ook kan het helpen om vooraan in het klaslokaal te gaan zitten, zodat ze minder afleiding en prikkels krijgen van andere leerlingen. Daarnaast zal het een grote uitdaging zijn om niet telkens in gedachten af te dwalen, aangezien Kreeften ontzettend van dagdromen houden. Ook zijn ze enorm gevoelig voor kritiek, en zullen snel emotioneel raken wanneer ze commentaar krijgen of een onvoldoende halen.

Karaktereigenschappen

  • Emotioneel
  • Gevoelig
  • Kwetsbaar
  • Beschermend
  • Fantasierijk
  • Teder
  • Intuïtief
  • Vergevingsgezind

Spelen met een Kreeft

Aangezien Kreeften gek zijn op water, zijn alle spellen die met water te maken hebben leuk voor Kreeften. Ze zullen zich uren vermaken in bad, of zullen hun speelgoed mee de douche nemen. Daarbij zullen ze gek zijn van alles wat met toneel te maken heeft. Pak die verkleedspullen er dus maar bij en maak er een mooi schouwspel van. Daarnaast zullen ze met liefde met hun poppen spelen, en opgaan in het zelfbedachte theaterstuk. Ten slotte zullen ze van muziek houden waardoor ze met plezier hun gitaar zullen bespelen.

Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Tweelingen over het karakter van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme