Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Leeuw over het karakter van je kind

Horoscoop Vera Guldemeester 12 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Leeuwen worden geboren tussen 24 juli en 23 augustus. Benieuwd wat een Leeuw typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Leeuw is? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Leeuw zegt over het karakter van je kind.

Leeuwen zijn de temperamentvolste baby’s en kinderen van de dierenriem. Het element vuur hoort bij dit sterrenbeeld. Een Leeuw is enthousiast, staat graag volop in de aandacht, is vrolijk, maar laat ook horen wanneer ze het ergens niet eens mee zijn.

Een kind met sterrenbeeld Leeuw

Een Leeuw is niet voor niets de koning van de jungle. Hij staat dan ook graag in het middelpunt van de belangstelling. Zo zijn kinderen met het sterrenbeeld Leeuw ook. Ze trekken de aandacht naar zich toe en stellen zich graag op de voorgrond, niet alleen op school, maar ook tijdens sport en thuis.

Opvoeden van een Leeuw

Het opvoeden van een Leeuw kan soms best pittig zijn, mede dankzij zijn of haar sterke persoonlijkheid. Een Leeuw is goed in het doordrijven van zijn of haar zin. Het is belangrijk om daar niet in mee te gaan, want het kan dan alleen maar erger worden. Ook is een Leeuw erg impulsief. Als een Leeuw zich iets in zijn of haar hoofd haalt, dan wordt dat gelijk uitgevoerd. Wil je kind graag een schilderij maken met felle kleuren? Dan moet dat direct gebeuren. Het opvoeden van een Leeuw kan soms een uitdaging zijn, maar wel een erg leuke uitdaging.

Een Leeuw heeft een grote mond, maar een klein hartje. Een Leeuw zal, hoe klein hij of zij ook is, er altijd voor je zijn en je altijd proberen te beschermen, met hier en daar een brul. Als je eenmaal in het hart gesloten bent, dan weet je dat je goed zit.

Op school

Op school zijn Leeuwen slimme en vriendelijke leerlingen. Een Leeuw doet goed zijn best op school en is erg sympathiek. Een Leeuw wil graag klasgenoten helpen en ondersteunen waar nodig. Ook zijn ze erg energiek en goed in sport. Kinderen met dit sterrenbeeld zijn haast niet moe te krijgen.

Naast dat je kind goed kan werken, kan het tegelijkertijd ook een slechte concentratie hebben. Je moet soms meerdere keren zeggen dat het verder moet gaan met zijn of haar werk. Daarnaast kan een Leeuw op school ook erg ongeduldig zijn, alles moet het liefst nu gebeuren. Op iets wachten? Dat is nog weleens een uitdaging.

Karakter eigenschappen

Als jouw kind een Leeuw is dan zal hij of zij waarschijnlijk de volgende karaktereigenschappen hebben:

  • Energiek
  • Vriendelijk
  • Dominant
  • Slim
  • Ongeduldig
  • Loyaal
  • Eerlijk
  • Koppig
  • Egoïstisch

Spelen met een Leeuw

Leeuwen houden, hoe jong ze ook zijn, van avontuur. Binnen spelen doen ze liever niet. Erop uitgaan is een veel beter idee. Ravotten in het bos en op het strand, dat is wat ze willen. Lekker alle energie die ze hebben kwijtraken. Doordat ze graag in het middelpunt staan is optreden ook iets wat de Leeuw graag doet. Ze maken het liefst een eigen musical die ze inclusief liedjes opvoeren in de woonkamer. Theater, dansen en zang is dan ook een passie van de Leeuw.

Mannen met deze sterrenbeelden zijn de beste vaders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme